2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Okullarda kişisel hijyen eğitimi

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, kişisel temizliğin önemini anlatmak için okullarda kişisel hijyen eğitimi toplantıları düzenliyor.

Kadın Meclisi Eğitim Grubunun organize ettiği toplantı Milli Eğitim Koruma Derneği İlköğretim Okulu'nda gerçekleşti. Toplantıya, Kent Konseyi Kadın Meclisi Eğitim Grubu Başkanı Asiye Çavuşoğlu ile grup üyesi kadınlar, okul müdürü Remzi Kavurkacı ile çok sayıda öğrenci katıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü eğitmenlerinden Gülay Çölgeçen, kişisel hijyenin önemi konusunda öğrencileri bilgilendirdi. Sağlıklı bir nesil için kişisel temizliğin çok önemli olduğunu belirten Gülay Çölgeçen, "Amacımız sağlıklı bireyler yetiştirip sağlıklı bir toplum oluşturmaktır. Bunun için okullarda kişisel eğitim toplantıları düzenliyoruz. Günlük yaşantımızda temizlikle ilgili dikkat etmediğimiz birçok detay var. Ancak bu detaylar sağlığımız için son derece önemli. Sağlıklı yaşamak için ağız ve diş sağlığı, terleme, el ve ayak temizliği gibi konularda dikkatli olmalı ve temizliğimizi düzenli yapmalıyız" dedi. 2 günde bir iç çamaşırlarının mutlaka değiştirilmesi ve olabildiğince sık duş alınması gerektiğini belirten Çölgeçen, "Günde bir dakika ayrılarak yıkanan saçlar bile temizliğimizin düzenli olmasını sağlar. Giyimde ise dış etkenlerden koruyucu, terleme yapmayan, serbest hareket edebileceğimiz şekilde giysileri tercih etmeliyiz. Eğer, kişisel hijyenimize dikkat etmezsek, her türlü hastalığa ve mikroba davetiye çıkarmış oluruz. Zor günlerin olabildiğince kolay atlatılmasının yolu kişisel temizlikten geçer" dedi.
Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin eğitim toplantılarının diğer okullarda da devam edeceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 18:40:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?