2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Okulun taşınması kararına protesto

Denizli’de yeni hükümet konağı projesi kapsamında, Vali Vefki Ertür Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin taşınması kararı alındı. Veliler tepki gösterdi, “Okulumuzu yıktırmayacağız” dedi

Denizli’de yapılması planlanan yeni Hükümet Konağı ve Hükümet Meydanı kapsamında yıkımı gündeme gelen Vali Vefki Ertür Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin taşınması kararı, velileri ve Okul Aile Birliği üyelerini kızdırdı. Proje kapsamında Üçler Mahallesi’ne taşınması kararlaştırılan okulun önünde toplanan bir grup, kararı, alkışlarla protesto etti.

Okul Aile Birliği Başkanı Nermin Karaıslı, 2 bin 500 öğrencisi olan eğitim kurumunun taşınmasını istemediklerini belirterek, şöyle konuştu: “Okul için Üçler’de bir bina tahsis edilmiş, ancak orada yeterli donanım yok. Bunun şimdi sırası değil. Ayrıca bu çocukların cebinde parası yok. O kadar yolu nasıl gelip gidecekler. Taşınmak istemiyoruz. Taşınsak bile okul yeterli donanıma sahip değil. O okullarda atölye bile yok. Atölyelerin kurulacağı yer de yok. Başka yerde kız çocukları okusun diye üzerine para veriyorlar. Okul taşınırsa eğitim eksik olacak. Öğrenci sayısının yoğun olması nedeniyle okulda ikili öğretim yapılıyor. Önerilen okullar, kız öğrencilerin geliş gidişleri açısından çevre olarak da güvenli değil.”

Yarışma bekleniyor
Yeni Hükümet Konağı Projesi için açılan yarışmada, birinci seçilecek çalışmada Vali Vefki Ertür Kız Meslek Lisesi binalarının bulunduğu yere inşaat öngörülürse okul yıkılacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 09:03:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?