3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

'Okuma bilmeyeni ihbar edin'

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, kentte 47 bin eğitimsiz kişi bulunduğunu söyledi. Halka, çevrelerinde okuma-yazma bilmeyen komşuları varsa kendilerine bildirmeleri çağrısı yaptı

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, vatandaşlardan, çevrelerinde okuma-yazma bilmeyenleri ihbar etmelerini istedi. Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Okuma-Yazma Bayramı Kursları’nın yıl sonu etkinliğine katılan Oğuz, eğitim çağını geçmiş kişilerin, yaşları kaç olursa olsun, okuma-yazma bilmiyorlarsa, açılan kurslara gelmesini istedi.

Mahmut Oğuz, “Kentimizde 47 bin eğitimsiz vatandaş var. Okuma-yazma oranını en üst seviyeye çıkarmak için vatandaşın evine kadar giderek, açılan kurslara gelmelerini istiyoruz. Halkımızdan da çevrelerindeki okuma-yazma bilmeyenleri bildirmelerini istiyoruz” dedi.

‘Örnek olacağız’
Vali Yavuz Erkmen de kursiyerlere teşekkür etti, “Okuma-yazma öğrenmenin yaşı yok. Öğrenmekten değil, bilmemekten çekinmemiz gerekir. Eli kalem tutan insanın kendisine güveni gelir. Denizli’de erkeklerin yüzde 98’i, kadınların ise yüzde 89’u okuma-yazma biliyor. Bunu yüzde 100’e çıkarmak için çalışacağız. Her konuda örnek şehir olan Denizli, okuma-yazma bilenlerin sayısıyla da örnek olacak” dedi.

 

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 09:24:02
Güncelleme :17 Mayıs 2009 Pazar 09:49:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?