3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Ölen kızı adına acil servis yaptırıyor

Denizli'de üç yıl önce kızı Gülşen Ayaz'ı kalp krizinden kaybeden 71 yaşındaki anne Alime Ayaz, kızının ismini yaşatmak için Denizli Devlet Hastanesi'ne Çocuk Acil Servisi yaptıracak.

Denizlili anne Alime Ayaz'ın 51 yaşındayken hayatını kaybeden kızı Gülşen Ayaz adına yaptıracağı çocuk acil servisinin protokolü Vali Yavuz Erkmen'in makamında imzalandı.

İmza törenine Vali Yavuz Erkmen ve hayırsever Alime Ayaz'ın yanı sıra İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş ve Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr.Ramazan Canural da katıldı. İmza töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş, hayırsever Alime Ayaz'ın çok önemli bir hayır işi gerçekleştireceğini, Denizli'nin hasta yoğunluğunun büyük bir bölümünü karşılayan Denizli Devlet Hastanesi'nin çocuk acil bölümünün ihtiyacı karşılayamaz hale geldiğini, hayırsever Alime Ayaz'ın yaptıracağı ek polikliniklerle bu yükün hafifleyeceğini ve çocuklara daha iyi sağlık hizmeti vereceklerini söyledi.

Vali Yavuz Erkmen de hayırsever Alime Ayaz'ın yaptığı hayır işinin çok önemli olduğunu belirterek, "Sağlık gibi çok önemli bir konuda yapılan bu yardımla pek çok çocuğumuz daha iyi şartlarda sağlığına kavuşacak. Hayırseverimizin yaptığı bu hayır işinin bütün hayırseverlerimize örnek olmasını diliyorum. Yardımın büyüğü küçüğü olmaz. Büyük bir bina yapmak da yardımdır, bir okulun bir sınıfını düzenlemek, bir sırasını temin etmek ve bir polikliniği düzenlemek de bir yardımdır. Ben kendilerine yaptıkları yardımdan dolayı çok teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Çocuk Acil Polikliniğinin yapım protokolü Vali Yavuz Erkmen ve hayırsever Alime Ayaz tarafından imzalandı. Alime Ayaz kızının adının Devlet Hastanesi Çocuk Polikliniğinde yaşayacak olmasından dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. Alime Ayaz'ın yaptıracağı 110 bin TL'ye mal olacak 2 poliklinik, 6 yatak kapasiteli olacak ve hasta bekleme yeri, mutfak, doktor ve hemşire odaları ile müştemilatlarından oluşacak. Polikliniklerin Nisan ayında hizmete girmesinin planladığı öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 15:02:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?