7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Ölüleri seçmen yaptılar

CHP'DEN MÜKERRER SEÇMEN İDDİASI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, Denizli'de isim, soyisim, ana ve baba adı, doğum tarihi, adres, oy kullanacağı sandık numarası aynı, sadece TC kimlik numarası ile seçmen numarası farklı olan mükerrer seçmenlerin olduğunu ileri sürdü.

Bir süre önce tespit ettikleri hayali ve ölü seçmen çalışmalarının sonuçlarını kamuoyuna açıklayan CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, bugün il binasında basın toplantısı düzenleyerek mükerrer seçmenler tespit ettiklerini söyledi. Basın toplantısına uzun bir liste ile gelen ve listedeki mükerrer isimleri gösteren Ömer Yurtseven, Türkiye'nin kader seçimi olan 12 Haziran seçimlerine hile karıştığını ileri sürdü. Önce hayali seçmenlerin ortaya çıktığını ve seçmen listelerindeki adreslerinde ikamet etmedikleri halde bu adreslerde gibi görünen 121 seçmeni ortaya çıkardıklarını belirten Yurtseven, "Sonra ölü vatandaşların seçmen yapıldığını belgeledik. Şimdi de ismi, ana ve baba adı, doğum tarihi, doğum yeri ile adresi aynı ama TC kimlik numaraları ayrı mükerrer seçmenleri belirledik. Denizli'de hayali adreslerde seçmen gösterilen ve oy kullanacak vatandaş sayısının 5 bin civarında olduğunu tahmin ediyoruz. 2010 yılında yapılan referandum ile 12 Haziran'da yapılacak seçimdeki seçmen sayısı, sadece merkezde 7 bin 802 artış gösteriyor. Bu sayıyı kamuoyunun dikkatine sunuyorum" dedi.

Mükerrer seçmen sayısının da yaptıkları araştırma neticesinde il genelinde bin 700 dolayında olduğunu belirten Ömer Yurtseven, şöyle konuştu: "12 Haziran seçimleri için Denizli acaba pilot il mi seçilmiştir. Çok merak ediyoruz. Türkiye'nin namusu anlamına gelen bu seçimlerde önce hayali, ölü ve mükerrer seçmenlerin hesabını kim verecek. Türkiye'de 52 milyon seçmene karşılık 17 milyon fazla oy pusulası acaba bunun için mi basıldı?"

Bu olayın çok organize bir iş olduğunu ileri süren Yurtseven, sözlerine şöyle devam etti: "Planlı, programlı ve senaryo ile karşı karşıyayız. Böyle bir sistemde seçimi kazanacak parti şimdiden bellidir. Türkiye'de her anlamda yaşanan kirlilik, halk iradesini ipotek altına almıştır. Bu organizasyonda hiçbir zaman gerçek halk iktidarı iş başına gelemez. Türkiye'de yargı, hukuk var ise, savcılar var ise bu olayın derhal üzerine gidilmeli ve olay ortaya çıkarılmalı. Sorumlular bulunup, yakalanmalı. Bu olay nereye kadar gidiyorsa, hangi siyasi partiye kadar uzanıyorsa bunun hesabı mutlaka sorulmalı."

CHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven daha sonra listede olan mükerrer isimleri açıkladı.

CHP'DEN MÜKERRER SEÇMEN İDDİASI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2011 Perşembe 15:41:03
Güncelleme :9 Haziran 2011 Perşembe 18:34:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?