3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Ölüm, Yunanlı folklorcüyü Denizli'de yakaladı

Denizli Belediyesi 5. Uluslararası Halk Dansları Festivali’ne katılmak üzere Denizli’ye gelen Yunan halk dansları ekibinin başkanı, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti.

Geçen hafta düzenlenen ve cumartesi günü sona eren festivalin Açık Hava Tiyatrosu’nda yapılan gala gecesine katılan Yunan Argyroulas Synodi (45), gecede beyin kanaması geçirdi.

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde (PAÜ) yoğun bakıma alınan ve ailesinin izniyle ameliyat edilen Synodi, dün saat 02.00 sıralarında hayatını kaybetti. 137 kilo ağırlığında olduğu öğrenilen Synodi’nin ölüm haberi yakınlarını üzüntüye boğdu.

Synodi’nin çocukları Ionnis, Konstantine ve eşi Theodoros ile yeğenleri PAÜ Tıp Fakültesi’ne geldi. Hastane önünde telefonlarla Yunanistan’daki yakınlarına durumu bildiren Synodi’nin ailesinin oldukça üzgün olduğu dikkat çekti. Argyroulas Synodi’nin papaz olan oğlu Konstantina da papaz elbisesiyle hastaneye geldi.

Yunanistan Halk Dansları Ekibi Başkanı Argyroulas Synodi’nin cenazesinin yarın sabah uçakla İzmir’den Atina’ya götürüleceği belirtildi.

PAÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Doç. Dr. Cem Yıldırım, Halk Dansları Festivali için Denizli’ye gelen Yunan Argyroulas Synodi’nin, cumartesi akşamı bulantı, kusma ve başağrısı ve bilinç kaybı şikayetleriyle hastaneye getirildiğini belirterek, "Yapılan tetkiklerde ciddi bir beyin ödemi ve kanaması tespit edildi. Beyin cerrahlarımız tarafından ameliyata alınan Synodi’nin, beynindeki kanama ve ödem giderildi. 3 saat süren ameliyat sonrası hasta yoğun bakım ünitesine yatırıldı. Daha önceden var olan aşırı kilo, şeker, böbrek ve kalp hastalıkları sebebiyle risk faktörleri bulunan hasta, şikayetlerin üzerine beyin kanaması da eklenince hayatını kaybetti" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2005 Çarşamba 16:14:19
Güncelleme :6 Temmuz 2005 Çarşamba 14:29:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?