2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

'Omurga'da 13 kişi serbest

OMURGA OPERASYONU

Denizli Servergazi Devlet Hastanesi'nde, tıbbi cihaz alımında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla başlatılan Omurga operasyonunda gözaltına alınanların sorgusu sürerken, aralarında başhekim ve iki yardımcısının da olduğu 13 kişi serbest bırakıldı, diğer 10 şüphelinin yarın adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şebisi ekiplerinin 1.5 yılır yürüttüğü teknik takip sonucu düzenlenen operasyonda, ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla aralarında Servergazi Devlet Hastanesi Başhekimi G.A., hastane müdürü Y.A., başhekim yardımcıları A.Y. ve D.A.Ö.'nın da bulunduğu Denizli, Ankara ve İzmir'den bazı medikal firmalarının yetkilileri olmak üzere toplam 23 kişi ifadelerinin alınması için Denizli Emniyet Müdürlüğü'ne götürülmüştü. Şahıslardan sorgulamaları yapılan Başhekim G.A. ve iki yardımcısı, Servergazi Devlet Hastanesi'nde görevli 4 ortopedist ve Denizli'den Antalya'ya tayin olan bir doktorun da bulunduğu 13 kişi serbest bırakıldı.

Hastane müdürü Y.A. ve 3 doktor ile Denizli'den 3, Ankara'dan 2, İzmir'den de bir olmak üzere toplam 6 medikal firması yetkilisinin yarın adliyeye sevk edileceği öğrenildi. İddiaya göre, düzenlenen ihalelerde medikal firmasından alınacak malzemelere göre şartnamenin hazırlandığı, omurga ameliyatlarında kullanılan niteliksiz malzemelerin nitelikli malzemeymiş gibi fatura edildiğinin tespit edildiği ileri sürüldü.

Denizli Valiliği de olayla ilgili adli soruşturma başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2010 Salı 16:14:02
Güncelleme :24 Şubat 2010 Çarşamba 20:09:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?