2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Online canlı hayvan satışı başladı

Denizli Ticaret Borsası (DTO), Türkiye'de kurulan ilk canlı hayvan pazarının ardından yine ilk kez online canlı hayvan satışını başlattı. 

DTO tarafından basına tanıtılan sistemle Türkiye'de ilk kez online canlı hayvan alım satım sistemi başlatıldı. Merkeze bağlı Eskihisar köyündeki Canlı Hayvan Pazarı'nda tanıtımı yapılan sistem sayesinde, vatandaşlar artık internet üzerinden almak istediği hayvanın özellikleri ve fotoğrafını görerek değerlendirme yapabilecek. Sistem hakkında bilgi veren DTO Canlı Hayvan Pazarı Veteriner Hekimlerinden Bahadır Çaycı, sistemde ilanı verilen hayvanların kilo, gebe olup olmadığı, aşılarının yapılıp yapılmadığı gibi tüm özelliklerin yer aldığını söyledi. 

Sistemin Türkiye'de bir ilk olduğunu anlatan DTO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili ise şöyle konuştu: "Canlı hayvan alım satımının sanal ortamda yapılmasının ilk sistemini kurduk. Denizli Ticaret Borsası olarak Türkiye'de ilk kez kurduğumuz Canlı Hayvan Pazarı'nın ardından sanal ortamda satış yapmamız ilk oldu. İnşallah diğer borsalarımızda da bu sistem olacaktır, çünkü ülkemiz buna yakışıyor. Alıcıların ve satıcıların daha rahat etmesi için, masrafsız yerinden alıcıya ve satıcıya ulaşmak için bu çok önemliydi."

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 14:55:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bir okuyucu IP: 78.135.14.xxx Tarih : 23.04.2008 11:37:37

DTO degil DTB (denizli ticaret borsası)