3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

ÖRAV'da hedef; 100 bin öğretmen

HEDEF 100 BİN ÖĞRETMENİN EĞİTİLMESİ

Garanti Bankası himayesinde kurulan Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) tarafından 'Öğretmenin Sınırı Yok Projesi' kapsamında 5 yılda 100 bin öğretmene ulaşarak eğitim vermeyi hedefliyor.

ÖRAV Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Betil, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın toplantısında, Sarayköy ilçesindeki 12 ilköğretim okulunda görev yapan öğretmenlerin eğitim masraflarını üstlenen Sadık Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Turgay Mersin'e plaket verdi. Sadık Grubu'nun projenin ilk ilçe destekçisi olduğunu söyleyen Betil, proje kapsamında bu güne kadar 47 ilden 15 bin öğretmene eğitim verdiklerini, hedeflerinin ise 5 yılda 100 bin öğretmene ulaşmak olduğunu söyledi.

ÖRAV'ın Garanti Bankası ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın işbirliği ile hayata geçirdiği projeye ilçe bazında ilk desteğin 40 bin TL ile Sadık Grup'tan geldiği ve bu parayla Sarayköy ilçesindeki 12 ilköğretim okulunda görev yapan öğretmenlere eğitim verildiği belirtildi. ÖRAV Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Betil projeye katkılarından dolayı Sadık Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Turgay Mersin'e plaket verirken, "Binaları dikmek, binaların içine öğretmenle doldurmak yeterli değil. Eğitimin en önemli unsurlarından biri donanımlı öğretmen olmasıdır. Eğitimlerle öğretmenlerimizin kişisel ve mesleki gelişimlerine katkıda bulunuyoruz. Projemizin ilk ilçe destekçisi olan Sadık Grup'a ve projemize destek verenlere teşekkür ediyoruz. Proje kapsamında bu güne kadar 47 ilden 15 bin öğretmene eğitim verdik. hedefimiz 5 yılda 100 bin öğretmene ulaşmak. Çok önemli bir sosyal sorumluluk projesini, Garanti Bankası ve hayırseverlerimizin destekleriyle başarılı bir şekilde yürütüyoruz" dedi.

Sadık Grup Başkan Yardımcısı Turgay Mersin ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın kısıtlı olanaklara sahip olduğunu söyleyerek, "Çocuklarımızın ilk eğitimi aldığı kişiler öğretmenler. Dolayısıyla öğretmenlerimizin donanımlı olması, gelecek kuşakların daha iyi yetişmesi demektir" diye konuştu.

HEDEF 100 BİN ÖĞRETMENİN EĞİTİLMESİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2010 Cuma 15:30:05
Güncelleme :1 Ekim 2010 Cuma 18:03:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?