2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Organ naklinde büyük başarı

ORGAN NAKLİNDE BAŞARILI HASTANE

Denizli Devlet Hastanesi, Türkiye genelinde organ nakline katkı sağlayan bin 300 hastane arasında ilk 8'e girerek büyük bir başarıya imza attı.

Denizli Devlet Hastanesi tarafından yapılan açıklamada, organ nakli çalışmalarında 2008 yılında 10'uncu sırada yer alan hastanenin geçen yıl iki basamak yükselerek 8'inci sırada yer aldığı belirtildi. Denizli Devlet Hastanesi'nin organ nakli konusunda yakaladığı başarının özverili bir çalışma sonucunda olduğunu belirten Başhekim Uz.Dr. Ramazan Canural, şöyle konuştu: "Ülkemizde organ nakli hizmetleri, kadavra donörden organ alınması ve alıcıya organ nakli ile ilgili işlemler Ulusal Organ ve Doku Nakli

Koordinasyonu Sistemi dahilinde Sağlık Bakanlığı koordinatörlüğünde ve denetiminde yapılmaktadır. Organ nakli hizmetlerinin iyileştirilmesi ile ilgili yapılmakta olan çalışmalarda kadavra donör sayısının bakanlığın ve hastanemizin öncelikli hedefleri arasındadır. Hastanemiz, 2009 yılında organ kadavra donör bildiriminde ülke genelinde bin 300 hastane arasında 8'inci sırada yer aldı. Geçen günlerde bu konuyla ilgili hastanemize teşekkür yazısı geldi. Bu da hastanelerimizin organ nakli konusunda daha bilinçli

olduğunu gösteriyor. Denizli Devlet Hastanesi organ nakli konusunda çıtayı her geçen gün daha da yükseltmek için çabalıyor."

Canural, geçen yıl 888 hastaya organ ve doku nakli yapılmasına katkıda bulunduklarını ifade ederek özverili çalışmalarından dolayı organ nakli ekibine teşekkür etti.

ORGAN NAKLİNDE BAŞARILI HASTANE
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2010 Çarşamba 11:01:04
Güncelleme :10 Mart 2010 Çarşamba 15:07:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?