3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Organize suç örgütüne darbe

Denizli'de haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla faaliyet gösteren organize suç örgütüne yönelik "Aktepe" operasyonunda 29 kişi gözaltına alındı.

Zanlılardan 22'si adliyeye sevk edildi.
Edinilen bilgiye göre, Denizli'de haksız ekonomik çıkar amacıyla faaliyet gösterdiği ileri sürülen organize suç örgütüne yönelik Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İzmir ve Denizli Cumhuriyet Başsavcılıkları'nın talimatıyla Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 2 yıl önce "Aktepe" ismi verilen çalışma başlatıldı. İşlenen suçların aydınlatılıp şüphelilerin adli mercilere çıkarılması amacıyla sürdürülen çalışmalar
sonucunda suç örgütünün "suç örgütü kurmak ve yönetmek, örgüt adına kasten ateşli silahla adam yaralama, adam öldürmeye teşebbüs, ölümle tehdit, nitelikli dolandırıcılık, yağma, tehdit ve zorla işyerini elinden almaya çalışmak, kolluk kuvvetlerine direnme, silah zoruyla hürriyeti tahdit ve senet imzalatmaya çalışmak, tehditle çek-senet imzalatmak ve tahsil etmek, sahte altın dolandırıcılarından haraç almak, adli mercileri yanıltmak, delilleri yok etmek suretiyle devam eden soruşturmanın seyrini değiştirmek, kovuşturması mahkemede devam etmekte olan müştekilerine tehdit ve baskı kurarak davasından vazgeçirmeye çalışmak, 6136 sayılı kanuna muhalefet ve benzeri eylem ve faaliyetlerde bulunmak" gibi 60 ayrı olaya karıştığı tespit edildi. Çalışma neticesinde Denizli, Ankara ve Aydın'ın Nazilli ilçesinde 32 adrese önceki sabah eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 29 kişi gözaltına alınırken, yapılan aramalarda 9 adet tabanca, 40 adet mermi, 4 adet çelik yelek, fes altın dolandırıcılığında kullanılan 307
adet sahte altın, 1 adet polis copu, 57 adet senet, 5 adet çek, 26 adet boş çek yaprağı ve 3 adet bilgisayar ve ekipmanları ele geçirildi. 29 şüpheliden 22'si bu sabah adliyeye sevk edildi.


Denizli Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, düzenlediği basın toplantısında, operasyon sırasında ele geçirilen silah ve diğer malzemeler hakkında bilgi verdi. Ele geçirilen çelik yelekleri yakından inceleyerek bilgi alan Erkan, tehdit ve şantaj, insanları korkutmak, çek-senet tahsilatı, adam yaralama, öldürmeye teşebbüs gibi 60 suça karıştığı ileri sürülen grubun bir yıldır yakın takipte olduğunu ve iğneyle kuyu kazar gibi çalıştıklarını söyledi. İl Emniyet Müdürü Erkan, "İzmir özel savcısı ve Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla bir yıldır bu çalışma sürdürülüyordu. Suçlara karşı sıfır toleransla görev yapıyoruz. İstanbul, Aydın ve Denizli'deki hedefler tespit edildikten sonra önceki sabah eş zamanlı operasyon düzenlendi ve 29 kişi gözaltına alındı" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 14:45:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?