2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Organları 3 kişiye umut oldu

Denizli'de, geçirdiği kalp krizi ve beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen 50 yaşındaki Fadime Telli'nin organları üç kişiye hayat verecek.

Evinde kalp krizi geçirdikten sonra Denizli Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılan Fadime Telli (50), aynı zamanda beyin kanaması geçirdiği tespit edilmesi üzerine yoğun bakıma alıdı. İki günlük yoğun bakımın ardından beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine Fadime Telli'nin yakınları, Organ Nakil Koordinatörü ve Yoğun Bakım Hemşiresi Ayşe Direk tarafından organ nakli konusunda bilgilendirilerek nakile karar verildi.

9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Genel Cerrahi Uzmanları Dr. Emre Direk, Dr. Tufan Egeli, Dr. Tarkan Ünek ve Dr. Murat Özban'dan oluşan bir ekip Denizli Devlet Hastanesi'ne gelerek organları aldı. Fadime Telli'den alınan karaciğerin 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, böbreklerden birinin de İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde iki hastaya, diğer böbreğin ise Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde organ bekleyen bir hastaya nakledileceği belirtildi.

Beş çocuk annesi olan Telli'nin bir oğlunun askerden yeni geldiği ve eşinin sekiz yıl önce hayatını kaybettiği öğrenildi. Anneleri Fadime Telli'nin organlarının yaşama bağlanmak için sırada bekleyen üç hastaya hayat vereceği için acılarının biraz da olsa hafifleyeceğini belirten oğul Osman Telli, nakil yapılacak hastalar dilerse tanışıp görüşmek istediklerini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 17:42:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?