3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Organları 4 kişiye hayat verecek

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ ORGANLARI İLE DÖRT KİŞİYE HAYAT VERECEK

9 Eylül Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Suat Özdemir'in organları dört kişiye hayat verecek. Yaklaşık 10 gün önce Denizli'nin Bekilli ilçesindeki trafik kazasında ağır yaralanarak Denizli Devlet Hastanesi Cerrahi Yoğun Bakımı'na kaldırılan üniversite öğrencisi Suat Özdemir, 10 günlük yaşam mücadelesini kaybetti. Özdemir'in organları beyin ölümünün tespit edilmesinin ardından Ege, Dokuz Eylül ve Pamukkale Üniversitesi tıp fakültelerinden gelen bir ekip tarafından alındı.

Özdemir'in karaciğer ve bir böbreğinin 9 Eylül Üniversitesi, kalbinin Ege Üniversitesi, diğer böbreğinin ise Pamukkale Üniversitesi'nde tedavi gören hastalara nakledileceği belirtildi.

46 yaşındaki baba Enver Özdemir, acılarının büyük olduğunu belirterek, "Oğlum Kadir Gecesi akşamı yeni aldığımız arabayı kullanmak için benden izin istedi. Çevremdekilerin beni ikna etmesi üzerine arabayı kullanmasına izin verdim. Daha sonra kaza haberini aldık. Oğlum Suat'ın organlarını bağışlamamızı doktor olmak isteyen küçük oğlum İbrahim çok istedi. Biz oğlumuzu kaybettik ama onun organları sayesinde başkaları yaşasın. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın" diye konuştu.

Enver Özdemir ve yakınları, organ nakli yapılan hastalarla ilerleyen zamanlarda mutlaka tanışmak istediklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2010 Perşembe 12:14:05
Güncelleme :16 Eylül 2010 Perşembe 13:47:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?