7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Organları 7 kişiye umut oldu

ORGANLARI 7 KİŞİYE UMUT OLDU

Denizli'de ateşli silah yaralanması sonucu hayatını kaybeden 29 yaşındaki Hakan Baklan'ın organları 7 kişiye hayat verecek.

Dün sabaha karşı Denizli Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne ateşli silah yaralanması nedeniyle gelen ve Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi'ne kaldırılan Hakan Baklan'ın gerekli tüm tıbbi müdahaleler yapılmasına rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Beyin ölümü gerçekleştikten sonra Hakan Baklan'ın ailesi organlarını bağışladı. Hastanenin Organ Nakli Koordinatörü Op. Dr. Sami Cebelli ve Organ Nakli Koordinatörü hemşiresi Deniz Takas'ın Ulusal Koordinasyon Merkezi ve Bölge Koordinasyon Merkezi ile yaptığı görüşmeler

sonucu Sağlık Bakanlığı ambulans uçağı ve karayolu vasıtasıyla Ankara ve İzmir'den gelen ekiplerin Hakan Baklan'ın 2 korneası, 2 böbreği, kalp, karaciğer ve pankreasını aldığı bildirildi. Organlan ambulans uçak, ambulans helikopter ve karayolu kullanılarak kalp ve pankreasının Ankara'ya, karaciğer, 1 böbrek ve 2 korneasının İzmir'e ve bir böbreğinin de İstanbul'a gönderildiği kaydedildi.

Denizli Devlet Hastanesi tarafından 2010 yılında başlatılan 'Bir Organ Bir Hayat' projesi kapsamında 2011 yılının ilk yedi ayında 14 beyin ölümü tespitine karşılık 6 organ bağışı gerçekleştirildi ifade edildi.

ORGANLARI 7 KİŞİYE UMUT OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2011 Perşembe 15:29:05
Güncelleme :14 Temmuz 2011 Perşembe 19:15:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?