8
Mayıs
2024
Çarşamba
DENİZLİ

Orman yangını ile mücadele toplantısı yapıldı

Denizli'de Orman Yangını ile Mücadele Komisyonu toplantısı, Vali Hasan Canpolat başkanlığında yapıldı. 

Çamlık Mesireliği Orman Bölge Müdürlüğü Lokali'nde gerçekleştirilen toplantıya, Vali Hasan Canpolat'ın yanı sıra İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cemal Temizöz, İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, Orman Bölge Müdürü ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Alaybeyoğlu, Denizli Müftüsü Mehmet Köse ve daire amirleri katıldı. Vali Canpolat, Denizli'nin orman yangınları bakımından hassas bir bölge olduğunu, ilin yarısının ormanla kaplı olması nedeniyle yangın sezonunda azami dikkat gösterilmesi gerektiğini belirterek, "Denizli geçmiş dönemlerde önemli yangınlar geçirmiş ve yangın tecrübesine sahip bir il. Bu sene kurak bir mevsim yaşıyoruz ve yangın mevsimi zamanından önce açıldı. Daha birkaç gün önce Muğla ilimizde yangınlar çıktı ve dolayısıyla bu sene yangın konusunda daha dikkatli olunması gerekiyor. Bütün kurum ve kuruluşlarımızla bu konu üzerinde yüksek bir hassasiyetle duracağız. Toplantımızda alınması gereken tedbirler enine boyuna konuşulacak ve eksik kalan konular varsa onlar tamamlanacak. Temennimiz Denizli'de hiç yangın çıkmaması" dedi. 

Orman Bölge Müdürü ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu da, amacın en az zararla bu yılki yangın mevsimini atlatmak olduğunu söyledi. Oklu, daha sonra slayt gösterisi eşliğinde Denizli'deki orman varlığı, orman varlığının artırılması konusunda yapılan çalışmalar, yangın mevsiminde yapılan çalışmalar, orman mücadelesiyle ilgili oluşturulan makine parkı ve diğer konularda komisyon üyelerine bilgi verdi. 

Toplantıda, bu yıl alınması gereken tedbirler ve yapılacak çalışmalar komisyonda karara bağlandı.
iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2007 Salı 15:39:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Nurullah IP: 88.254.250.xxx Tarih : 30.07.2007 03:47:40
Sayin Yoneticimiz, Kuresel isinmayla birlikte artis gosteren orman yanginlarina tedbir olarak uretilen Itfaiye Tankerlerimiz hizmetinize sunulmustur. Ekte reklam resimleri vardir. Ekonomik fiyatlari ile her ormanlik bolgeye ve köylere ihtiyac olan bu tankerlerimiz, traktor kuyruk mili ve kendinden motorlu olarak iki farkli modelde uretilmektedir. Tek ve cift dingil alternatifli yangin sondurme tankerleri bugune kadar bir cok devlet kurumuna, il ozel idaresine, muhtarlik ve belediyelere satilmistir. Denizli Orman Müdürlüğüne 23 adet, Burdur İl Ozel Dairesine 5 adet satilmistir Sizlerinde destegiyle orman yanginlarina en erken mudahele sistemi olacak bu tankerlerin tavsiye edilmesini sizlerden rica etmekteyiz. Il Ozel Idareleri ve Koylere Hizmet Goturme Birliklerinden % 100 destek alinmaktadir. Bu tankerlerin canli videolari icin asagidaki adresi ziyaret edebilirsiniz. http://www.cayirova.com.tr/video.html Firmamizin iletisim bilgileri asagidadir. Saygilarimizla, Nurullah Buyukgicik www.cayirova.com.tr Tel:00 90 332 345 33 00 Fax: 345 31 21 Konya