7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Orman yangını kontrol altına alındı

Denizli'de, dün gece başlayan orman yangını bu sabah kontrol altına alındı. Yangının 50 hektarlık alanda etkili olduğu öğrenildi.

Denizli'nin Bozkurt İlçesine bağlı Alikurt Köyü Karataş Dağı'nda dün gece orman yangını çıktı. Kısa sürede büyüyen ve dağın büyük bölümünü etkisi altına alan yangına Denizli Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri, iş makinaları, çevre ilçelerden gelen itfaiye ekibi müdahale etti. Havadan müdahale edilememesi sebebiyle büyüyen ve genç ağaçları etkisi alan yangının çevredeki daha geniş ormanlık alanlara yayılmaması için iş makinaları ile çalışma yapıldı. Gece yarısından itibaren Aydın ve Manisa'nın ilçelerinden itfaiye ve söndürme ekipleri yangına müdahale için geldi. Sabaha kadar yerden sürdürülen söndürme çalışmalarına sabah saatlerinde İzmir'den gelen 2 yangın söndürme helikopteri katıldı. Hava ve yerden sürdürülen yoğun çalışma neticesinde yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmalarına başlandı.

Denizli Orman Bölge Müdürü Adem Oklu, yangının 3 ayrı yerde başladığını ve bazı kişilerin kaçarken görüldüğü yönünde alınan ihbarları değerlendirdiklerini belirterek, "Gelen ihbarlar sabotaj ihtimalini güçlendiriyor. Orman yangınının çıkış nedeninin belirlenmesi ile ilgili çalışmalara başlandı" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2007 Çarşamba 12:08:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?