3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Orman yangınına 2 gözaltı

Otları tutuşturdukları ve yangına sebep oldukları iddiasıyla bir baba ve oğlu gözaltına alındı.

Denizli'de bugün öğleden sonra çıkan orman yangını sürüyor. Saat 14.30 sıralarında Başkarcı Mahallesi'nin üst kısımlarında başlayan orman yangını geniş bir alana yayıldı. Ornaz Vadisi Çamiçi mevkiinde etkili olan ve bir evin üst kısmında çıktığı ileri sürülen yangının yerleşim alanlarını tehdit etmemesi için öncelikle yangın söndürme ekipleri ve vatandaşlar bu bölgede söndürme çalışması yaptı. Alevlerin yerleşim birimlerini tehdit edecek durumdan çıkarılması için çaba sarfedildi.

Denizli, Aydın ve Muğla'daki yangın söndürme helikopterleri, Denizli Belediyesi ve çevre beldelerin itfaiyeleri ile vatandaşlar söndürme çalışmalarına katıldı. Makilik alanın yanı sıra kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda etkili olan yangını söndürme çalışmalarına katılan vatandaşlar, buldukları ağaç dalları, kazma ve küreklerle ekiplere yardım ederken, yangının evin önündeki bazı çocuklar tarafından çıkarıldığı yönünde duyum aldıklarını söyledi. Yangın söndürme helikopterleri sürekli sorti yaparak alevlerin üzerine su bırakırken, alevlerin dağın arka tarafına doğru yayılmayı sürdürmesi endişeyi artırıyor. Şu ana kadar yaklaşık 10 hektar alanın zarar gördüğü yangını söndürme çalışmaları aralıksız sürüyor.

2 kişi gözaltına alındı

Otları tutuşturdukları ve yangına sebep oldukları iddiasıyla bir baba ve oğlu gözaltına alındı. İhbar üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, yangınla ilgili 45 yaşındaki Emin D. ve oğlu 17 yaşındaki A.D.'yi gözaltına aldı
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2009 Pazar 18:26:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?