2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Ormanı ateşe verdiler

DENİZLİ'DE ORMANI 6 YERDEN ATEŞE VERDİLER

Denizli'nin Honaz ilçesine bağlı Akbaş köyünde 6 yerde aynı anda başlayan orman yangını kontrol altına alınırken, 5 hektarlık alan yandı.

Bugün öğle saatlerinde Akbaş köyü yakınlarında 6 bölgede aynı anda orman yangını çıktı. Yangın söndürme kulelerinin yangını tespit etmesinin ardından, bölgeye Denizli ve çevre ilçe orman ekipleri ile Denizli ve Nazilli'den gelen 2 yangın söndürme helikopteri müdahale etti. Yangının 6 ayrı yerden çıkması ve büyüme olasılığının artması üzerine Kemalpaşa, Milas ve Fethiye'den 3 helikopter ile Antalya'dan iki amfibi yangın söndürme uçağı bölgeye sevkedildi. 2 uçak, 5 helikopter, çok sayıda arazöz ve orman

yangın söndürme ekibinin yanı sıra, köylüler de söndürme çalışmalarına müdahale etti. Honaz Kaymakamı Turgut Gülen ve Denizli Orman Bölge Müdürü Adem Oklu yangın bölgesine giderek söndürme çalışmalarını yerinde takip ederken, yangın yaklaşık 2.5 saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alındı.

Orman Bölge Müdürü Adem Oklu, öğle saatlerinde 6 yerden aynı anda başlayan orman yangınlarının kuleler tarafından tespit edilmesinin ardından ekiplerin bölgeye sevkedildiğini belirterek, "1994 yılında da bu bölgede aynı anda 7-8 noktada orman yangını çıkmıştı. Faili meçhul kişi veya kişiler bu bölgede bu tür olaylara girişiyor. Şu ana kadar kimin yaptığını tespit edemedik ancak çalışmalar sürüyor" dedi.

Yangın bölgesinin çok kritik olduğunu ve kısa zamanda kontrol altına alınamaması halinde büyük bir bölgeye yayılma tehlikesi olduğunu ifade eden Adem Oklu, "2 uçak, 5 helikopter ve çok sayıda ekiple zamanında müdahale edilerek yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarına da başladık. Sabaha kadar bölgede ekiplerimiz görev yapacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2010 Cuma 17:46:01
Güncelleme :10 Eylül 2010 Cuma 17:56:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?