2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

OSB'de kurumsallaşma konferansı

Denizli Sanayi Odası (DSO) ve Koç Topluluğu Yöneticileri Derneği (KOÇ-YÖN DER) işbirliği ile Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nde Kurumsallaşma ve Kriz Yönetimi konulu konferans düzenlendi.

KOÇ-YÖN DER Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Uluğ ve Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Nayır'ın konuşmacı olarak katıldığı oturumda, özellikle aile şirketleri, aile anayasası ve kurumsallaşma gibi konularda bilgi verildi.

Koç Topluluğu Yöneticileri Derneği Başkanı Tunç Uluğ, hazırladıkları eğitim ve danışmanlık programları ile KOBİ'lere aile şirketlerinde jenerasyon değişikliği, aile anayasası oluşturulması, kurumsal yönetim uygulamaları gibi birçok konuda birebir danışmanlık hizmeti verdiklerini belirterek, "Kurulan şirketlerin yüzde 25-45'i birinci kuşaktan sonra yok oluyor. Kalanların yüzde 60'ı ya el değiştiriyor ya da batıyor. Yüzde 20'si ikinci kuşağa geçiyor. Üçüncü kuşağa kadar ulaşabilen şirket sayısı ise ancak yüzde 15. Başka bir deyişle kurulan şirketlerin ancak yüzde 3'ü üçüncü kuşağa kadar sürebiliyor" dedi.

Uluğ, kurumsallaşmaya yönelinmemesi, kardeşler ve kuzenler arasında rekabet, iş ve aile için nakit temininde zorluk ve bir sonraki kuşağa devir planının yapılmamasının başarısızlığın nedenleri olduğunu söyledi.

Koç-Yönder Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Nayır da, kurumsallaşma, aile şirketleri ve kriz yönetimini anlatarak, "Türkiye'de 100 aile şirketinden ancak 4'ü üçüncü nesile taşınıyor. Bu büyük bir kayıptır" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 18:16:37
Güncelleme :7 Mayıs 2009 Perşembe 18:28:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?