3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

ÖSS'de engelli farkı

Denizli'de, 15 bin üzerinde üniversite adayı bu sabah sınava girerken, ayrı sınıflarda sınava giren engelli adaylar diğer adaylara sakin olmaları çağrısında bulundu.

Denizli'de, ÖSS sınavı için 15 bin 511 öğrenci 50 okulda sabah saatlerinde sınava girdi. Güvenlik önlemlerinin alındığı bir olumsuzluk yaşanmadan başlayan sınavlarda binlerce öğrenci büyük bir heyecan yaşadı. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi C Blok'ta sınava giren görme, işitme ve bedensel engelli sekiz öğrencinin diğer adaylara oranla daha sakin olmaları dikkat çekti.

Engelli durumlarına göre, ayrı sınıflarda gözetmenler eşliğinde sınava giren öğrenciler heyecanlı olmadıklarını ve diğer arkadaşlarının da sınavda stres yaşamamalarını istedi. Görme engelliler salonunda sınava giren doğuştan yüzde 80 görme kaybı olan Yalçın Yetişen, "Ben daha önce dört yıllık sosyal bilgiler öğretmenliğinden mezun oldum. İki ÖSS ve 1 KPSS sınavı tecrübem var. İki yıllık ilahiyatı kazanmak istiyorum. Arkadaşlarım hiç heyecanlanmasınlar. Soruları iyi okusunlar. Düşünerek cevap versinler" dedi.

ÖSS Denizli Sorumlusu PAÜ Dekanı Prof.Dr. İnan Özer, Denizli'de 15 bin 511 öğrencinin 50 okulda sınava girdiğini belirterek, "Engelli adaylarımız da kendileri için hazırlanan salonlarda sınava girdiler" diye konuştu.

ÖSS'ye girmek için salonda ter döken adayların yakınları ise büyük bir heyecan içinde okul bahçesinde sınavın sona ermesini bekledi. Anne ve babalar çocuklarının başarılı olması için Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2009 Pazar 12:50:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?