2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Otomotiv sektörü fuardan umutlu

3. Denizli Auto Show Fuarı, Denizli EGS Park Fuar Merkezi'nde kapılarını ziyaretçilere açtı.

Denizli Vali Vekili Abdullah Acar, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan, Otomotiv Distribütörleri Derneği Başkanı ve Renault Mais Türkiye Genel Müdürü İbrahim Aybar'ın da katıldığı açılışa ilginin az olması dikkat çekti. 26 firmanın yeni model ürünlerini sergilediği fuarın açılışında konuşan Vali Yardımcısı Ertekin, Denizli'nin bir fuar kenti haline geldiğini, bunun da kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri stantları gezerek yeni modeller hakkında bilgi alırken, otomobiller kadar mankenler de büyük ilgi gördü. Açılışın ardından açıklamalarda bulunan Otomotiv Distribütörleri Derneği Başkanı ve Renault Mais Türkiye Genel Müdürü İbrahim Aybar, sürekli kriz kriz denmesinden psikolojik olarak etkilenildiğini belirterek, "Dünyada finansal bir çalkantı oldu. Biz de bunu takip ediyoruz. Ama bizim hayatımız devam ediyor. Fuar açıyoruz ve katkı sağlıyoruz.

Tüm markalar yeni modellerle burada. Hayatın normal aktığını görüyoruz. Bu tür fuarların düzenlenmesinin hem sektöre hem ekonomiye katkı yaptığını düşünüyorum" dedi.

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Oktay Mersin ise, dünyada yaşanan finansal krizden Türkiye'nin de etkilendiğini ifade ederek, "Bunun Türkiye'yi teğet geçmesi mümkün değil. Bu krizden otomotiv sektörü de mutlaka etkilendi, ama hayat devam ediyor. Otomotiv, inşaat sektöründen sonra canlı ikinci sektör. Dünyada kişi başına düşen otomobil açısından gerilerdeyiz. Bu fuarlara herkesin katkıda bulunmasını istiyoruz. Krizin çabuk aşılması açısından bu çok önemli" diye konuştu.

Fuarların krizlerin aşılmasında büyük bir vesile olduğunu kaydeden Mersin, "Sektörde satışlar dibe vurdu, öldü bitti diye bir şey yok. Krizden en az etkilenen sektörlerden birisi otomotiv sektörüdür. Yüzde 40-50'lere varan döviz artışı var, ama otomotiv sektörü bundan etkilenmedi. Stoklar bitince elbetteki etkilenecek" dedi.

Fuarın ilk günü olmasına rağmen ziyaretçi sayısının oldukça az olduğu fuar, otomobil meraklıları için 6 gün boyunca açık kalacak.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 18:23:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?