7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Özay Gönlüm anıldı

ÖZAY GÖNLÜM DENİZLİ'DE ANILDI

Türk Halk Müziği Sanatçısı Özay Gönlüm ölümünün 11'inci yılında Çatalçeşmede Oda Tiyatrosu önünde düzenlenen törenle anıldı.

Kültür Turizm Bakanlığı'nın Türkiye'nin tanıtımı kapsamında dokuzu Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın 23 farklı ülkesinde Türk Halk Müziği konseri veren ve 4 bine aşkın halk ezgisini besteleyerek Türk Halk Müziği'ne büyük hizmet veren Özay Gönlüm'ü, Denizli'deki yakınları ve sevenleri ölümünün 11'inci yılında andı.

Denizli Belediyesi Çatalçeşme oda tiyatrosu önünde düzenlenen törene Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Denizli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüdaverdi Otaklı, Denizli Belediyesi Konservatuvar sanatçıları, sanatçının yeğeni Osman Gönlüm ve çok sayıda seveni katıldı.

Özay Gönlüm'ün, türküleriyle insanların gönlünde hoş bir seda bıraktığını, Ege yöresine ait eserleriyle sadece bölgede değil, tüm Türkiye'de sevildiğini söyleyen Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, "Özay Gönlüm değerli bir sanatçıydı, yerinin doldurulması mümkün değil. Denizli Belediyesi olarak yeni Özay Gönlüm'lerin yetişmesi için gerekli, şartları gerekli zemini oluşturmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2011 Salı 16:46:02
Güncelleme :1 Mart 2011 Salı 19:07:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?