3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Özay Gönlüm yarışma ile yaşatılacak

Kızılcabölük Belediyesi, Kızılcabölük Eğitim Kültür Vakfı ve Denizli Belediyesi Özay Gönlüm Konservatuarı'nın katkılarıyla Özay Gönlüm anısına birincisi düzenlenen Özay Gönlüm Türküleri Amatör Ses Yarışması'nda finale kalanlar belirlendi.

Denizli Belediye Konservatuarı'nda yapılan ön elemelerde yöresel söyleyiş tarzı ile Özay Gönlüm' ün derlediği ve okuduğu eserleri okuyan yarışmacılardan finale kalanlar belirlendi.

Jürinin değerlendirmesi sonucu Yağmur Acarlı, Nimet Yurdusev, Nimet Arslan, Tuğçehan Çivi, Ebru Ulubaşoğlu, İsmail Şeran, Muzaffer Eskin ve Murat Bursalı finale kalan isimler oldu. Final yarışmasının 29 Mayıs'ta Kızılcabölük Festivali'nin ilk gecesinde yapılacağı ve ödüllendirmenin iki kategoriden oluşacağı kaydedildi.

Kızılcabölük Belediye Başkanı Abdülkadir Uslu, bu yıl ilk defa düzenlenen Özay Gönlüm Türküleri Amatör Ses Yarışması ile önemli bir görevi daha yerine getirdiklerini belirterek, "Kültür ve sanat bir milletin en önemli temel taşlarından biridir. Nasıl ki beldemizde daha rahat bir yaşam sürmek için alt yapı ve imar çalışmalarına önem veriyorsak geleceğimizin sağlam, rahat ve emin olması için de en önemli alt yapının şimdiden yapacağımız kültürel ve sanatsal faaliyetlerle gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Kızılcabölük gönül insanlarının yaşadığı, birçok sıkıntıya rağmen sevgi, saygı ve hoşgörüden taviz verilmeyen ve geleceğini geçmişindeki zenginliklerle oluşturmanın bilincinde olan bir yerdir. Bu zenginliklerimizden birisi de Özay Gönlüm'ümüzdür. Yöresel eserler üzerinde çalışmasına rağmen tüm Türkiye'nin gönlünde taht kurmuş ve yediden yetmişe herkesin sevgisini kazanmış Özay Gönlüm'ün türkülerinden oluşan bu yarışmayla kendisini de bir kere daha rahmetle anmış oluyoruz

Kızılcabölük Belediye Başkanı Uslu, 29-31 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Kızılcabölük Kültür Sanat Tekstil ve Moda Festivali'ne tüm vatandaşları davet etti.

iha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 14:33:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?