2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Özel İdare bütçesi 46,5 milyon lira

2010 İL GENEL MECLİSİ BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ SONA ERDİ

Denizli İl Genel Meclisi'nde görüşülen ve 46,5 milyon TL olarak kabul edilen 2010 bütçesinin ardından İl Genel Meclisi üyeleri yemekte bir araya geldi.

İl Genel Başkanı Halil Pekdemir, İl Genel Meclisi üyelerine Polisevi'nde yemek verdi. Düzenlenen yemeğe Vali Yavuz Erkmen, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu ve yardımcıları ile İl Genel Meclisi üyeleri katıldı.

Yemekte bir konuşma yapan İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, yaklaşık 13 gündür plan bütçe çalışmalarını yaptıklarını belirterek, "Çalışmalarda emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Güzel bir çalışma yaptık. 2010 yılında yatırımların iyi bir şekilde yapılacağına inanıyorum" dedi. İl Genel Meclisi'nin 2004 yılından bu güne kadar yürüttüğü çalışmalara da değinen Pekdemir, "2004 seçimlerinden sonra bazı prensipler belirledik. 2005 yılında 8 köyde hiç içme suyu yoktu. KÖYDES Projesi ile hızlı bir şekilde çalışmalarımız devam etti. 2005-2006 ve 2007 yılında suyu olmayan köyümüz kalmadı. Yine aynı tarihlerde 600 kilometre yol asfaltlandı" dedi. Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Kasım dönemi toplantısının özelliği olduğunu, bu ayda bir sonraki yılın bütçesinin görüşülüp karara bağlandığını ifade ederek, "Bütçe görüşmelerinin sonuçlanması ve uzun bir emek sonrasında bu sonucun elde edilmesi hepimiz için çok önemli. Komisyonda ve İl Genel Meclis'inde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Oluşan bütçeyi en iyi şekilde değerlendirip en üst verimi almak hedef olmalıdır" dedi.

Yemekte İl Genel Meclisi bölgelerindeki okuma yapmaz bilmeyen insanları tespit edip kendilerine bildirmelerini ve bir kişi dahi olsa onun için kurs açacaklarını ifade eden Vali Erkmen, "Okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızdan kursa katılıp belge almaya hak kazanan vatandaşlarımıza birer küçük altın vereceğiz. Eğitim konusunda okuma yazma bilmeyen bir kişi dahi kalmaması için kurs açalım. Bu konuda gayret göstermenizi istiyorum" dedi.

2010 İL GENEL MECLİSİ BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ SONA ERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2009 Perşembe 12:12:02
Güncelleme :19 Kasım 2009 Perşembe 14:26:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?