2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Özer: DTO siyaset üstü bir kurum

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, DTO'nun siyaset üstü bir kurum olduğunu belirterek,"Denizli Ticaret Odası, her görüşten ve her kesimden temsilcilerin olduğu, fakat hiçbir zaman siyasete alet olmayan siyaset üstü bir kurumdur. Bu konudaki duruşumuz ve görüşümüz hiçbir zaman değişmeyecektir'' dedi.

Geçmişe dönük siyasi özlemi olanların odalarda değil, siyasi partilerde yer almasının daha uygun olacağını ifade eden Özer, siyaset üstü bir kurum olan Denizli Ticaret Odası'nın gelecek dönemde de bu çizgisinden sapmamasına büyük önem vereceklerini söyledi. 2007 Yılında başkanlığa seçilen ve bir çok projeye imza atan Özer, Denizli Ticaret Odası olarak hedeflerinin Denizlili tüccar ve esnafların gelecek günlere güvenle bakmasını sağlamak olduğunu ifade etti.

DTO olarak uluslararası projelere büyük önem verdiklerini söyleyen Başkan Necdet Özer, bunda DTO'nun duruşunun da son derece önemli olduğunu, büyük projelerin başarılı olmasının farklı düşünce ve birikimlerin bir araya gelmesi ile mümkün olduğunu söyledi.

DTO'nun siyasete buluşmamasının bu konudaki en büyük güvenceleri olduğunu belirten Özer, "Ben değil biz mantığı ile çalışıyoruz. Denizli Ticaret Odası ve benzer kurumlar belirli kısır döngüler içinde hareket eden kurumlar değildir Odamız, Denizli gibi yüksek bir potansiyeli olan bir ilde, üyelerinin tamamına ulaşan faaliyetleri ile her görüşten ve her kesimden temsilcilerin olduğu bir kurumdur. Özellikle, mesleki konularda temsil gücü olan arkadaşlarımızla birlikte hareket ediyoruz" dedi.

Başkan Özer, odaların özellikle son dönemlere kadar siyasi şemsiyenin altında kaldığını ifade ederek, kendilerinin döneminde Ticaret Odası'nın siyaset değil; ticari sorunların konuşulduğu ve çözüm arandığı bir kurum haline geldiğinin altını çizdi. Özer, dürüst, güvenilir ve ilkeli hizmet anlayışıyla yola devam edeceklerini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2009 Cumartesi 16:42:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?