2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Özür kampanyasına tepki

Denizli Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BALGÖÇDER), Ermenilerden özür dileyen aydınları protesto etti.

BALGÖÇDER üyeleri, Ermeniler'den özür dileyen ve bu konuda imza kampanyası açanları protesto amacıyla bugün Delikliçınar Meydanı'nda bir basın açıklaması yaptı. Dernek yönetimi ve üyelerin katıldığı eylemde alkışlarla kampanyayı başlatıp Ermeniler'den özür dileyenlere tepki gösterildi. Dernek adına açıklama yapan Abdurrahman Demirdak, 93 Harbi olarak bilinen savaşların üzerinden bugün 130 yıl geçtiğini belirterek, "Yaklaşık 10 milyon Müslüman Türk Balkanlar'dan göç ettirildi, 5 milyonu öldü. Birilerinin bizden özür dilemesini bekliyoruz. Balkanlar'dan göç ettirilen bu millet devletin tebasıydı. Oradaki çetelerin baskısı altında göç ettirildi. Köylerinden evlerinden ayrılmak zorunda bırakıldı. 10 günde göç ettirilen 600 bin kişiden ancak 300 bini İstanbul'a ulaşabildi" dedi. Bu acılar ortadayken devlete ihanet eden bir topluluğun bir yere göç ettirilmesinin bu kadar büyük tantana çıkarılmasını anlayamadıklarını belirten Demirdak, şöyle konuştu: "Birilerinin de bizden özür dilemesi gerektiğini düşünüyoruz.

Yakın zamanda modern dünyada Bosna'da 200 bin müslüman Türk öldü ama kimse sesini çıkarmadı. 200 bin kuş ölseydi büyük olay çıkardı. Ama Türk ve Müslümanların ölmesi istatistiki bir vak'a olmaktan öteye geçmedi."
Entelektüel olmanın birinci şartının milletini sevmek olduğunu belirten Abdurrahman Demirdak, sözlerini şöyle tamamladı: "Kendi milletini sevmeyen entelektüel ve hümanist olamaz. Kendi milletine yabancı olan birinin başkasına yardımcı ve destek olması düşünülemez."

Basın açıklaması bir olumsuzluk yaşanmadan sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 18:56:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?