8
Mayıs
2024
Çarşamba
DENİZLİ

Özürlülere evde bakım hizmeti

Denizli Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nce yürütülen ağır özürlülere yönelik evde bakım hizmetinin tanıtımı Babadağ ilçesinde yapıldı. 

Toplantıya, Babadağ Belediye Başkanı Ali Helvacı, encümen üyeleri, mahalle muhtarları ve belediye personeli katıldı. 

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın, 2006 yılı Ekim ayında ağır özürlülere yönelik evde bakım hizmetinin ilgili yasa çerçevesinde başlatıldığını belirterek, "2007 yılı sonu itibarıyla 700 özürlüye ve ailesine bakım hizmeti başlatılmıştır. Babadağ ilçesinde de 8 özürlümüze bu hizmeti başlatmış bulunmaktayız. Yaptığımız toplantılarla, gerekli şartları taşıyan özürlülere ulaşmayı hedefliyoruz" dedi. 

Evde bakım hizmetinin, sağlık kurulu raporları uygun olan ve tüm gelirleri 279,44 YTL'den az olanlara Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından oluşturulan Bakım Hizmeti Değerlendirme Heyeti tarafından inceleme yapıldığını belirten Altın, şöyle konuştu: "Yapılan inceleme sonucu görüldüğü taktirde aylık 419,15 YTL aylık ücret ödenmeye başlanmaktadır. 2008 yılında asgari ücretin artması ile birlikte bu ücret daha da artacaktır. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'müzce yürütülen bu hizmet, özürlü vatandaşlarımızın aileleri yanında daha iyi koşullarda bakımının sağlanması yönünde devletimizin sosyal devlet olma ilkesinden hareketle başlattığı büyük bir hizmettir."
 
Denizli Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak Vali Hasan Canpolat'ın destekleri ile bu hizmeti başlatan ilk il olduklarını belirten Ahmet Altın, sözlerine şöyle devam etti: "İnşallah 2008 yılında yapacağımız çalışmalarla ilimizdeki tüm özürlülerimizin bu hizmete dahil ederek bir ilke daha imza atacağız. Bu toplantılar diğer ilçelerimizde de talep gelmesi halinde devam edecek. Bugüne kadar bizlere ulaşamayan tüm özürlülerimiz ve vatandaşlarımıza bilgi almak için bize başvurabilir." 

Babadağ Belediye Başkanı Ali Helvacı ise, özürlülere yönelik bu hizmetin çok önemli olduğunu belirterek, "Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne yaptığımız talep üzerine ilçemizde bu toplantıyı gerçekleştirdik. Bundan sonra ilçemizde bulunan özürlülerimiz, aile ortamlarında ziyaret edilecek ve sorunları hep birlikte dinlenerek devletin tüm kurumları olarak çözüm üretilmeye çalışılacak" dedi. 

Sosyal Hizmet Uzmanı Mehmet Küçükebe ise özürlü ailelerinin Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne müracaatları halinde, gerekli bilgilendirmenin sosyal hizmet uzmanlarınca yapılarak özürlünün ağır özürlü olup olmadığı ile ilgili sağlık kurulu raporu için hastanelere yönlendirildiğini belirterek şöyle konuştu: "Gelen raporun ağır özürlü şeklinde tanzim edilmesi halinde, müracaat için diğer hazırlayacakları evrakların listesi özürlünün evde bakım hizmetini yürütecek kişiye verilerek tamamlaması istenir. 

Müracaat için evrakların tamamlanmasını takiben özürlü ve evde bakım hizmetini üstlenecek kişi hakkında müdürlüğümüzce sosyal hizmet uzmanı, doktor, fizyoterapist, psikolog ve hemşireden oluşan Evde Bakım Hizmeti Değerlendirme Heyeti, ilgili belgeler ve mahallinde özürlünün ikamet adresinde yaptığı inceleme neticesinde, bakım hizmetinin başlatılması uygun görüldüğü taktirde, özürlüye bakan kişiyle bakım sözleşmesi yapılarak hizmetin başlatıldığını ve periyodik olarak da ev ziyaretleri yapılarak hizmetin yerinde kullanılıp kullanılmadığını kontrol etmektedir."

Toplantının ardından ilçe merkezinde ikamet eden özürlüler ve aileleri ziyaret edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2007 Cuma 15:41:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?