2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Padişahçı öğretmene soruşturma

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, bir öğretmenin, “padişahlığı özlediğine ilişkin notlar tuttuğu, öğrencilere ders notu olarak bunları dağıttığı ve bu notlarla ilgili sınavlar yaptığı” iddiasıyla ilgili soruşturma başlattıklarını söyledi.


Vali Erkmen, Denizli'de yayımlanan bir gazetenin, bir ilköğretim okulu öğretmeni S.P'nin “padişahlığı özlediğine ilişkin notlar tuttuğu, öğrencilere ders notu olarak bunları dağıttığı ve bu notlarla ilgili sınavlar yaptığı” iddiasıyla ilgili soruşturma başlattıklarını kaydetti.


Söz konusu notların öğretmen S.P'ye ait olup olmadığının tespit edilmesi için Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gerekli talimatın verildiğini belirten Erkmen, şunları söyledi:
“Konudan haberimiz olur olmaz hemen Milli Eğitim Müdürlüğü'ne talimat verdim. Soruşturma açtık. Elbette bu bir iddia. Ortada bir gazete metni var. Notların onun tarafından yazılıp yazılmadığı, onul el yazısı olup olmadığı, incelemenin ardından belli olacak. Ama böyle bir olayı kim yaparsa yapsın tasvip etmek mümkün değildir. Dolayısıyla eğer soruşturma sonrasında bu öğretmen arkadaşın yaptığı kesinleşirse, tabii ki bunun müeyyidesine de o arkadaş katlanır. Ama şu anda soruşturma safhasında olduğu ve henüz onun tarafından yapılıp yapılmadığı kesinleşmediği için, şu aşamada başka bir şey söylemek doğru olmaz. Ama biz bu konuda titizlikle ve kısa sürede soruşturmanın sonuçlandırılması için arkadaşlarımıza gerekli talimatı verdik.”

aa
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 14:57:37
Güncelleme :24 Kasım 2008 Pazartesi 15:50:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?