2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Padişahlığı özleyen öğretmen TBMM'de

Denizli'de öğrencilerine kendi el yazısıyla hazırlayıp çoğalttığı padişahlığı öven notları dağıtarak, sınava tabii tuttuğu öne sürülen Hürriyet İlköğretim Okulu Tarih Öğretmeni Salih Pehlivan hakkında, Denizli CHP Milletvekili Ali Rıza Ertemur tarafından TBMM’ye soru önergesi verildi.

CHP’li Ertemur’un Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, öğretmen Pehlivan’ın bu cesareti nereden bulduğu soruldu. 8/A Sınıfı öğrencilerine dağıtıldığı iddia edilen 20 sayfalık ders notlarında, ‘Padişahlık tek kişiyle yönetilen yönetim biçimi değil, tam bir Cumhuriyettir. Ülkede bulunan en ehil insanlar göreve getirilir. Şeyhülislam, dolayısıyla şura Kur-an, sünnet, icma, gıyasın zıddına hiçbir şey yapamaz. Yaparsa kendi kafası gider. Öyleyse Padişahlık rejimi asla monarşik değildir. Diğer sistemlerin hepsinden de adaletlidir’ ifadelerinin yer aldığını öne süren CHP’li Ertemur, öğrencilerin beyinlerinin yıkanmaya ve yanlış ideolojik kavramlarla doldurulmaya çalışıldığını savundu. Ertemur, şu soruları yöneltti:

“Bu öğretmen hakkında görevde bulunduğu süre içinde açılan herhangi bir soruşturma var mıdır? Açılmışsa ne zaman açılmıştır, konusu nedir? Bu öğretmenin dağıttığı ders notu ve ödevler Milli Eğitim müfredatında var mıdır, varsa uygun mudur? Okullarımızda cumhuriyete, Atatürk ilke ve devrimlerine karşı yapılan bu tür saldırıların AKP iktidarları döneminde artması ve yoğunlaşmasının en önemli nedeni Milli Eğitim Bakanlığı'nda yaşanan kadrolaşmanın sonucu mudur? Cumhuriyet rejimine, Atatürk ilke ve devrimlerine açıktan ve pervasızca saldıran yönetici ve öğretmenler kimden cesaret almaktadır? Bakanlığınız döneminde Cumhuriyet rejimine, Atatürk ilke ve devrimlerine karşı eylemleri nedeniyle kaç yönetici ve öğretmen hakkında soruşturma açılmıştır? Açığa alınan veya meslekten alınan yönetici ve öğretmen var mıdır?”

ÖĞRETMEN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Denizli’de Hürriyet İlköğretim Okulu Tarih Öğretmeni Salih Pehlivan’a ait olduğu ileri sürülen yaklaşık 20 sayfalık ders notu, kentte tartışma yaratmıştı. Padişahlık rejiminin gerçek Cumhuriyet rejimi olduğunu ve diğer tüm sistemlerden adaletli bir nitelik taşıdığını iddia eden öğretmen hakkında Denizli Valiliği’nce soruşturma açılmıştı. Kapatılan Refah Partisi’de bir dönem Denizli İl Başkanlığı yaptığı öğrenilen Pehlivan, müfettişlerin hazırladığı raporun ardından görevden uzaklaştırılmıştı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 13:40:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ABDULLAH KARA IP: 88.251.146.xxx Tarih : 15.12.2008 13:22:27

Öğretmenimiz çok iyi biriydi.Ben öğretmenimizin kötü bir amacı olduğuna inanmıyorum.Bunlar halkın bir uydurmasyonu olmalıdır.Çünkü kendi Atatürk"e saygısızlık etmek istemedim demiş.Yani sizden isteğim öğretmenimizi geri görevinin başına isityoruz.