2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

PAHOY'da çeyrek asır gururu

PAHOY'DA ÇEYREK ASIR GURURU

Denizli Belediyesi Pamukkale Halk Oyunları (PAHOY) Halk Dansları Topluluğu 25 yıldır halk oyunlarını sergilemenin gururunu yaşıyor.

Çeyrek yüzyıldır Denizli'lere dansı sevdiren, Denizli'nin halk oyunlarında Türkiye'de ve dünyada marka olmasında katkı sağlayan Denizli Belediyesi PAHOY Halk Dansları Topluluğu 2010-2011 çalışmalarına başladı. Eski Eğitim Fakültesi Spor Salonu'nda devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Denizli Belediyesi PAHOY Halk Dansları Topluluğu Başkanı Deniz Semerci, çeyrek yüzyıllık bir heyecan yaşadıklarını söyledi.

Semerci, "Denizli Belediyesi PAHOY Halk Dansları Topluluğu olarak 25. kuruluş yılımızda, yine kültürümüzün yeni nesillere aktarılmasında büyük rol oynamanın heyecanı ile çalışmalarımıza bine yakın katılımcı ile başladık. 7 Bölgeden 8 ayrı yöre oyunu ile her yaştaki gruplara ücretsiz olarak eğitimlerimiz, hafta sonları Eski Eğitim Spor salonunda, hafta içinde ise Belediye Konservatuarı'nda devam ediyor. Başarılı olanlarla kuracağımız ekiplerimiz, gerek yurtiçi gerekse yurtdışında düzenlenecek uluslararası festivallerde kentimizi temsil etmenin gururuyla çalışmalarımız aralıksız olarak devam edecek ve 25. yıla özel sürprizlerle Denizli halkına yine doyumsuz bir yıl yaşatacağız" dedi.

PAHOY'DA ÇEYREK ASIR GURURU
PAHOY'DA ÇEYREK ASIR GURURU
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2010 Perşembe 12:44:01
Güncelleme :21 Ekim 2010 Perşembe 17:29:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?