2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Pamuğa uydudan takip

Ege Üni­ver­si­te­si Zi­ra­at Fa­kül­te­si Öğ­re­tim Üye­si Prof. Dr. Ünal Al­tın­baş, uy­du tek­no­lo­ji­siy­le De­niz­li’de­ki pa­muk ekim alan­la­rı­nın ha­ri­ta­sı­nın çı­ka­rıl­dı­ğı­nı söy­le­di. 

Zi­ra­at Mü­hen­dis­le­ri Oda­sı De­niz­li Şu­be­si ta­ra­fın­dan dü­zen­le­nen “Pa­muk Ekim Alan­la­rı” ko­nu­lu kon­fe­rans­ta ko­nu­şan Prof. Al­tın­baş, il ge­ne­lin­de pa­muk yo­ğun­lu­ğu­nun sı­ra­sıy­la Sa­ray­köy, Mer­kez, Ak­köy, Ho­naz ve Bul­dan’da ol­du­ğu­nu be­lirt­ti. Prof. Ünal Al­tın­baş, şöy­le de­di: 

“Uy­du gö­rün­tü­le­ri in­ce­le­di­ğin­de, pa­muk eki­li alan­la­rın ve ürün re­kol­te­le­ri­nin 2000 yılından 2002 yılına doğ­ru sü­rek­li ar­tış gös­ter­di­ği gö­rü­lü­yor. 2006 yılında ise önem­sen­me­ye­cek bir ar­tış söz ko­nu­su. An­cak sa­yı­sal ve­ri­ler­de 2007 yılına doğ­ru ise dü­şüş var. Bu­nun bir­çok ne­de­ni olabilir. Bu du­rum üre­ti­ci­nin pa­muk­tan kaç­ma­sı­na ne­den olu­yor. Ege pa­mu­ğu ola­rak coğ­ra­fi işa­re­ti tes­cil edi­len be­yaz al­tın için üre­ti­mi ar­tır­ma bağ­la­mın­da bi­lim­sel, tek­nik ve pa­ra­sal kay­nak­la­ra acil ola­rak iş­ler­lik ka­zan­dı­rıl­ma­sı ge­re­ki­yor.”

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2008 Pazartesi 12:58:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan IP: 88.245.225.xxx Tarih : 19.05.2008 12:34:51

Bizler 10 ay ugraşıp yetiştereceğiz ve sonunda 80ykr bilemedin 1 ytl ye satacağızda para kazanacağız!? :).öncelikle girdileri ele alın sonra konuşun ekilialan azalıyor diye. uydudan ekilen alanları tespit etmek kolay, öncelikle maliyetleri ele alıp yorumlandırın da belki sizlerin sesi bari ulaşır birilerine ...