6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Pamukkale Rotary Kulübü'nden Hizmet Ödülü

Pamukkale Rotary Kulübü tarafından her yıl geleneksel olarak mesleğini uzun yıllar başarıyla sürdürmüş kişilere verilen Meslek Hizmet Ödülü, bu yıl Pamukkale Şarapları’nın sahibi Yasin Tokat ve Sarayköy’de fayton üreterek İngiltere ve Arap ülkelerine ihraç eden Metin Demir Fayton Fabrikası’nın sahibi Metin Demir’e verildi.

Mantar Restoran’da düzenlenen yemekli toplantıda, Yasin Tokat ve Metin Demir’e ödüllerini Denizli Valisi Gazi Şimşek verdi. Vali Gazi Şimşek’in eşi Güler Şimşek’le birlikte katıldığı gecenin açılış konuşmasını yapan Pamukkale Rotary Kulübü Başkanı Nizamettin Kolbaşı, Yasin Tokat’ın şarap üretiminin yanı sıra Türkiye’nin güney bölgesinde bağcılığın gelişmesi için önemli çalışmalar yaptığını ve çiftçilere 100 bin asma fidanı dağıtarak şaraplık üzüm yetiştirilmesinde öncülük yaptığını söyledi. Kolbaşı, Metin Demir’in de artık nostalji olan faytonu yurt dışına ihraç etme başarısı gösterip, Türkiye’ye döviz kazandırdığını dile getirdi.

Vali Şimşek ise Denizli’de görev yapmaktan mutlu olduğunu belirterek, bir yıllık görev süresince yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Şimşek, Denizli’nin özellikle tarım alanında önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade ederek, iş adamlarına tarım sektörüne yatırım yapmaları çağrısında bulundu. Şimşek, Pamukkale Koruma Amaçlı İmar Planı kapsamında hazırlanan düzenleme projelerinin ihalelerini yaptıklarını, ihale sürecinin sürdüğünü ve Ocak ayında ilk projenin temelini atacaklarını söyledi.

Konuşmanın ardından Pamukkale Rotary Kulübü Başkanı Nizamettin Kolbaşı, Vali Şimşek’e teşekkür belgesi verdi.

Denizli
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2004 Çarşamba 13:58:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?