3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Pamukkale Tüp Geçidi bitiyor

PAMUKKALE TÜP GEÇİDİ'NDE SONA GELDİNDİ

Denizli Belediyesi'nin 77 Dev Projesi arasında yer alan Pamukkale Tüp Geçidi'nin yapımı tüm hızıyla devam ederken, geçidin15 Mayıs Denizli Milli Mücadele Günü'nde hizmete girmesinin planlandığı belirtildi.

Denizli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün kontrolünde yapımı sürdürülen Pamukkale Tüp Geçidi'nde, 255 metre uzunluğunda 8,5 metre derinliğinde ve 7 metre genişliğindeki kazı, betonarme, alt yapısı ve tünel bölümü bitirildi. Kazıda 36 bin metreküp hafriyat çıkartılırken, tünel çevresinin içmesuyu, yağmursuyu ve kanalizasyon hattından oluşan alt yapısı da tamamlandı. Tünelin tüp geçit ve yolların beton kısımları ise bitirildi.

ÇAĞDAŞ BİR KENTİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, inşaat çalışmalarını yerinde inceleyerek, çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Pamukkale Tüp Geçidi'nin 15 Mayıs Denizli Milli Mücadele Günü'ne yetiştirilip hizmete sunulmaya çalışıldığını kaydeden başkan Başkan Zeybekci, "15 Mayıs Denizli için çok önemli bir gün. Bu nedenle tüp geçidi 15 Mayıs'ta hizmete açmayı hedefliyoruz. Pamukkale Tüp Geçidi, dünya kültür mirasımıza giden yolun üzerinde olması ve her yıl 2,5 milyona yakın yerli yabancı turistin geçiş noktası üzerinde bulunması nedeniyle ayrı bir önem taşıyor. Tüp geçit ve çevresi bizim adeta görsel şölen alanımızdır. Çağdaş bir kentin en güzel örneklerini burada sergileyeceğiz. Turizm sezonu öncesi hem yolu daha güvenli hale getirmiş, hem de kentimize gelenleri Denizli'ye hayran bırakacağız" dedi.

3 ŞERİT GELİŞ-GİDİŞ

Kayhan Tüp Geçidi’nden sonra ikinci tüp geçit olan Pamukkale Tüp Geçidi, 3 şerit geliş gidiş olan Denizli-Ankara karayolunu daraltmayacak şekilde inşa ediliyor. Tüp geçit, Denizli yönünden Pamukkale yoluna ulaşımı sağlayacak. Denizli-Ankara, Ankara-Denizli, Ankara-Pamukkale ve Pamukkale-Denizli yönüne gidecek sürücüler trafik ışıklarına takılmadan direk geçiş yapabilecek.

PAMUKKALE TÜP GEÇİDİ'NDE SONA GELDİNDİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2010 Pazartesi 14:58:05
Güncelleme :3 Mayıs 2010 Pazartesi 15:48:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?