3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Pamukkale Tüp Geçidi'nde sona doğru

PAMUKKALE TÜP GEÇİDİNDE SONA YAKLAŞILDI

Denizli Belediyesi'nin 77 Dev Projesi'nden biri olan Pamukkale Tüp Geçidi'nde sona yaklaşıldı.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, çevre düzenlemesi yapılan tüp geçitte incelemelerde bulunarak kent trafiğini rahatlatacak ve şehirlerarası ulaşıma da büyük kolaylık sağlayacak olan Pamukkale Tüp Geçidi'nin birkaç gün içinde hizmete gireceğini söyledi. Projesi Denizli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan tüp geçit Ulaşıma açılmadan önce Pamukkale Tüp Geçidi'nde incelemelerde bulunan Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Projenin kentin imajına olumlu katkı koyacağını dile getiren Başkan Zeybekci, "Denizli-Ankara Karayolu'nun Pamukkale yol ayrımına yapılan tüp geçit, bölgedeki şehir içi ve şehirlerarası yoldaki trafik akışını daha güvenli hale getirecek. Pamukkale Tüp Geçidi Projesi'nin bizim için ayrı bir önemi var. Bu bir prestij projesi. Denizli-Ankara Karayolu'nun Pamukkale yol ayrımından yılda yaklaşık 2,5 milyon turist geçiş yapıyor. Bu nedenle bölge kentimizin vitrini konumundadır. Turizm sezonunun hareketlendiği bu dönemde tüp geçidi hizmete sunarak, hem yolu daha güvenli hale getirmiş olacağız hem de kentimize gelenler için iyi bir izlenim bırakmış olacağız" dedi.

Kayhan Tüp Geçidi'nin ardından Denizli'nin ikinci tüp geçidi olan Pamukkale Tüp Geçidi, 3 şerit geliş gidiş olan Denizli-Ankara karayolunu daraltmayacak şekilde orta refüjden Pamukkale yoluna ulaşımı sağlıyor. Tüp Geçidin, 7 metre genişliğe, 5,5 metre yüksekliğe ve 255 metre uzunluğa sahip olduğu belirtildi.

PAMUKKALE TÜP GEÇİDİNDE SONA YAKLAŞILDI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2010 Cuma 16:31:00
Güncelleme :2 Temmuz 2010 Cuma 17:49:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?