7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Pamukkale Üniversitesi'nde AB paneli

Denizli’de düzenlenen Avrupa Birliği (AB) konulu panele katılan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Öğretim Üyesi Nihal Kargı, Türkiye’nin AB’ye girmesi durumunda, Türkiye’den Avrupa ülkelerine büyük göç olacağını söyledi.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Denizli Şubesi (ÇYDD) tarafından ortaklaşa düzenlenen AB paneline yaklaşık 500 kişi katıldı. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda düzenlenen panele konuşmacı olarak katılan PAÜ Öğretim Üyesi Nihal Kargı, AB’ye girmesi durumunda Türkiye’den Avrupa ülkelerine büyük göç olacağını savunarak, "İşsizliğin yoğun olduğu ülkemizde, biz AB’ye girdiğimizde ve serbest dolaşım hakkı elde ettiğimizde, ülkemizdeki işsiz insanlar Avrupa ülkelerine göç ederek burada iş arayacaklardır" dedi.

Türkiye nüfusunun büyük çoğunluğunun genç olduğunu ifade eden Kargı, "Türkiye 70 milyon nüfuslu bir ülke ve büyük bir çoğunluğu gençlerden oluşmaktadır. AB’de yaşlanan bir nüfus vardır. Türkiye, dinamik yapısıyla AB’nin emek açığı arzını kapatma potansiyeline sahiptir" diye konuştu.

Türkiye’nin AB üyeliği için neredeyse kahve falına bakar duruma gelindiğini belirten İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türkel Minibaş ise, Türkiye’nin AB’ye üye olup olmayacağından çok, Türkiye’nin gerçekten Avrupalı olup olmadığının ve AB üyeliğinin Türkiye’ye neler getirip, Türkiye’den neler götüreceğinin düşünülmesi gerektiğini söyledi.
Cumhuriyet Gazetesi yazarı Ali Sirmen de panelde, AB üyeliğiyle Türkiye’nin kazanacakları ve kaybedeceklerini ele aldı.

DENİZLİ (İHA) -
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2004 Pazar 12:35:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?