2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Pamukkale'de fuhuş baskını

Denizli'nin Pamukkale ve Karahayıt bölgelerinde organize insan ticareti ve fuhuş suçlarına yönelik yapılan operasyonda 10 kişi gözaltına alınırken, aralarında yabancı uyrukluların da olduğu 22 mağdur kadın kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Denizli İl Jandarma Komutanlığı'nca, organize insan ticareti ve fuhuş suçlarına yönelik yapılan istihbari çalışma sonucunda Denizli'nin Pamukkale ve Karahayıt bölgesinde E.O. ve İ.O. isimli şahısların liderliğinde H.Ç., F.K., Ö.A., M.G., T.A., M.M.Ç., E.T. ve Gürcistan uyruklu L.M. isimli şahısların yerli ve yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları, fuhşa teşvik, aracılık ve yer temin ettikleri, kadınların çaresizliklerinden yararlanarak insan ticareti suçu işledikleri ve bu suretle haksız kazanç elde ettikleri haberi alındı.

Bu kapsamda yapılan çalışmalar sonucunda düzenlenen operasyonda şüpeliler suçüstü yakalanırken, yakalanan şahısların iş yeri ve ikametlerinde yapılan aramada bir tabanca, 17 pasaport, 13 cep telefonu, 13 sim kart ve 3 sayfa otel konaklama belgesi ele geçirildi. Zorla fuhuş yaptırmak amacıyla bulundurulan 2 Kırgızistan, 9 Gürcistan, 6 Azerbaycan ve 5 yerli olmak üzere toplam 22 mağdur kadının kurtarıldığı, adli makamlara sevk edilen 10 kişinin ifadelerinin alınmasından sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2009 Perşembe 12:59:01
Güncelleme :26 Kasım 2009 Perşembe 13:31:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?