19
Nisan
2024
Cuma
DENİZLİ

Pamukkale'ye akın

DENTUROD Başkanı Karakan: ''Pamukkale'deki otellerde yüzde 80 oranında doluluk sağlandı"

Denizli Turistlik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Şeref Karakan, Ramazan Bayramı dolayısıyla turizm bölgelerinde hareketlilik yaşandığını belirterek, Pamukkale'deki otellerde yüzde 80 doluluk sağlandığını bildirdi. Karakan, yaptığı açıklamada, bayram tatilini "beyaz cennette" geçirmeyi tercih edenlerin Pamukaleye akın etiğini, bu hareketlikten dolayı otel işletmecilerinin yüzünü güldüğünü söyledi.

Pamukkale'ye ziyaretçi ilgisinin sevindirici olduğunu kaydeden Karakan, "Pamukkale'de, Ramazan Bayramı tatili için otellere yapılan rezervasyonların yüzde 80'lere ulaştı. Bu doluluk oranı bizim için sevindirici. Bayram tatili dolayısıyla Türkiye'deki bazı turistik tesislerin fiyat artışına gitmesine rağmen Denizli'de turizimciler fiyat artışı yapmadı. Bu nedenle ziyaretçilerin tercihi Pamukkale oldu" diye konuştu.

Şeref Karakan, Pamukkale'nin yanı sıra Denizli'nin de özellikle inanç turizminde merkez olma yönünde ilerlediğini söyledi. Hierapolis ve Laodikya'nın
son yıllarda yapılan kazı ve restorasyon çalışmalarının ardından bölgenin inanç turizmindeki potansiyelini artıracağına değinen Karakan, "Hristiyanlar için çok önemli olan Laodikya Kilisesi ve Hz. İsa'nın 12 havarisinden birisi olan St. Philippus'un mezarının Denizli'de bulunması inanç turizmi açısından büyük kazançtır. Denizli'nin geleceği, Pamukkale'nin yanında inanç turizmidir" diye konuştu. 

AA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2013 Pazar 10:32:47
Güncelleme :11 Ağustos 2013 Pazar 10:34:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?