2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Panik anı kamerada

Denizli'de, bir okulda meydana gelen iki öğrenci ile bir öğretmenin yaralandığı patlama sırasında yaşanan panik okulun güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Olay, saat 15.45 sıralarında Denizli Şehit Yusuf Batur Endüstri Meslek Lisesi'nde meydana geldi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 2008-2009 Proje Tabancı Beceri Yarışması için Buldan İlçesi Ali Tunaboylu Meslek Lisesi'nden gelen öğrenciler, okul önünde 'Hayvan gübresinden gaz elde etme sistemi' deneyi yapmaya başladı. Deney sırasında meydana gelen ve tüpten kaynaklandığı belirtilen patlamada öğretmen Sadık Ayhan ve öğrenciler Ahmet Aslan ile Mehmet Özcan Ekinci yaralanarak Denizli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Patlamanın ardından polis çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de olası bir patlamaya karşı tedbir aldı. Yapılan çalışmalar neticesinde ikinci bir patlamanın söz konusu olmaması üzerine deneyde kullanılan tank ve diğer malzemeler kaldırıldı. Patlama sırasında okulun güvenlik kamerası görüntüler, bahçede yaşanan paniği saniye saniye görüntüledi. Patlama sırasında okulda bulunan diğer öğrenciler, Buldan'dan gelen öğrencilerin deney yaptığı sırada patlama olduğunu söyleyerek, "Patlama o kadar şiddetliydi ki, okul sallandı. Çok korktuk" dediler.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından organize edilen yarışma neticesinde, projeye katılan okullardan Buldan Ali Tunaboylu Meslek Lisesi öğrencilerinin deney yaptığını belirterek, "Hayvan gübresinden gaz elde etme sistemi projesi sırasında tüp patlaması meydana geldi. Patlama sonucu iki öğrenci ve bir öğretmen yaralanarak Denizli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Öğrencilerin baş ve saçlarında yanık oluşurken, öğretmen gözünden yaralandı. Yaralıların sağlık durumları iyi hayati tehlikeleri yok" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 23:58:15
Güncelleme :27 Mart 2009 Cuma 00:22:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?