2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Parasızlık Şirvan'ın eşyalarını sattırdı

Denizli'de geçirdiği kazada felç olan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatıyla tedavisi Ankara'da devam eden 9 yaşındaki Şirvan Duran'ın annesi Funda Bilge, parasız kalınca evin yatak odası takımı ile kızının genç odasını bin YTL'ye sattı.

1 Mart tarihinde bir otomobilin çarpması sonucu felç olan Şirvan Duran'ın dramı ortaya çıkınca, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatıyla küçük kız ambulans helikopterle Ankara'ya götürülerek Atatürk Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. Tedavisi Ankara'da devam eden ve kök hücre nakli yapılması gereken Şirvan Duran'ın annesi Funda Bilge parasızlıktan evin eşyalarını sattı. Kızı kaza geçirdikten sonra ona bakabilmek için çalışmayı bırakmak zorunda kaldığını ve şu an 50 bin YTL borcu bulunduğunu belirten Funda Bilge, Denizli Valiliği'ne giderek kızı için yardım hesabı açtırılması iznini aldı. Bu sabah valilikten gerekli izinleri alan ve kızının adına Ziraat Bankası Denizli Şubesi'nde yardım hesabı açtıran Funda Bilge, parasızlıktan evin eşyalarını satmak zorunda kaldığını söyledi. Olayın ortaya çıkmasından sonra kendilerine yardım yağdığını sananlar olduğunu ancak bugüne kadar sadece 4 bin YTL civarında vatandaşlardan yardım geldiğini belirten Funda Bilge, "Kızım 5 ay Pamukkale Üniversitesi'nde tedavi gördü ve 14 bin YTL harcadık. Kızımın hayatta kalması için gerekli cihazları 21 bin YTL'ye aldım. Şimdi 50 bin YTL borcum var. Parasız kaldığım için evin yatak odası takımı ile Şirvan'ın isteğiyle aldığımız genç odasını satmak zorunda kaldım. Paramız olsa eşyaları satar mıydık?" dedi.

Yardım hesabı açtırdıklarını belirten anne Funda Bilge, "Anne ve baba olanlar bizim durumumuzu daha iyi anlar. Allah rızası için kızıma yardım edilsin. Bugüne kadar yardımlarını esirgemeyenlere sesleniyorum. Lütfen kızımın iyileşmesi için yardımları sürdürün. Onun yürüyerek geri dönmesinden başka bir şey istemiyorum" diye konuştu. Kızının evde yattığı süredeki özel eşyaları ve oyuncakları ile iki kanepe ve bir minderden oluşan oturma odası takımı kalan Funda Bilge, kızına seslenerek, "Kızım üzülme. Sen iyileş her şey yine yerine gelir" ifadelerini kullandı.

Şirvan'ın yürüyebilmesi için leğen kemiğinden alınacak kök hücre nakli umudu doğduğunu belirten Funda Bilge, Almanya'nın Köln şehrindeki X-CELL CENTER Hastanesi'nde naklin yapılabileceğinin söylendiğini, Almanya'daki doktorlar tarafından nakil sonrası yüzde 55 yürüme şansı verildiğini söyledi. Bu tedavinin tüm masraflarının 400 bin YTL'yi bulacağını belirten Funda Bilge, ilk etapta 150 bin YTL'ye ihtiyaçları olduğunu, Almanya'daki hastane yetkililerinin paranın yatırılması halinde Şubat ayı başına kadar Şirvan'ı tedavi için kabul edeceklerini söyledi. Funda Bilge, kök hücre nakli tedavisinden sonuç alınamaması halinde tüp bebek yoluyla kök hücre alınacak ikinci çocuğunu dünyaya getirmeye hazır olduğunu söyledi.

Şirvan Duran için Ziraat Bankası Denizli Şubesi'nde 51329387-5001 no'lu hesap numarasıyla yardım kampanyası başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 13:54:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?