2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Partilerden teröre ortak kınama

Denizli'de siyasi partilerin il başkanları, son yaşanan terör saldırısını kınayarak Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Aktütün Karakolu'na teröristlerce düzenlenen 17 askerin şehit olduğu saldırıya tepki sürerken, Denizli'de 10 siyasi parti il başkanı teröre karşı ortak tavır sergiledi. AK Parti Denizli İl Başkanı Bilal Uçar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ali Kavak, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Ferudun Ünal, Demokratik Sol Parti (DSP) İl Başkanı Özkan Fidan, Anavatan Partisi İl Başkanı Aykut Yıldırım, Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Zafer Bakırsoy, Doğru Yol Partisi (DYP) İl Başkanı Bedir Yavuz, Halkın Yükselişi Partisi (HYP) İl Başkanı Murat Yatağanbaba, İşçi Partisi (İP) Başkanı Mustafa Güleç ve Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Raşit Karakılıç, ortak bir deklarasyona imza attı. Denizli Valiliği önünde toplanan 10 il başkanı Atatürk Anıtı'na karanfillerden yapılan Türk Bayrağı çelengini koyduktan sonra saygı duruşunda bulundu. Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) davet edilmediği öğrenilirken, Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) ise unutulduğu açıklandı.

CHP Denizli İl Başkanı Ali Kavak tarafından okunan ortak basın açıklamasında şöyle denildi: "Siyasi parti il başkanları olarak ülkemizde cereyan eden terör olaylarını şiddet ve nefretle kınıyoruz. Ülkemiz üzerinde iç ve dış güçlerin tezgahladığı oyunların farkındayız. Misak-ı Milli sınırlarımız içerisinde bölünmez bütünlüğümüze yöneltilen hain saldırılar, daha önce de ülkemiz ve milletimiz üzerinde sahnelenmiş, her seferinde Türk Ulusundan gerekli dersi almıştır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunarız. Millet olarak birlik ve bütünlük içerisinde olduğumuzu ve bu gibi menfur saldırılar içerisinde kararlı duruşumuzdan asla yılgınlığa düşmeyeceğimizi, ulusal dayanışmamızı sonsuza kadar ve son derece kararlı ve güçlü olarak sürdüreceğimizi tüm dünyaya ilan ediyoruz."

DP İl Başkanı Zafer Bakırsoy da, hiç kimsenin Türk'ün gücünü sınamaya kalkmamasını isteyerek, "Bugünkü sabrımız asaletimiz ve Türk'ün vakurluğundandır. Herhangi bir şekilde Türk'ün gücünü sınamaya kalkan olursa gerekli cevabı alacaktır" dedi.

AK Parti İl Başkanı Bilal Uçar da, Türk Milleti'nin tarihte bu tür olaylarla karşılaştığı zaman nasıl tepki vereceğini daha önce gösterdiğini ifade ederek şöyle konuştu: "Türkiye Cumhuriyeti bu iradeyle kuruldu. O zaman kadın çocuk, ihtiyar genç demeden herkes vatan savunmasında canını ve malını ortaya koydu. Bugün de siyasi partiler olarak biz, terör olaylarını her türlü siyasi tartışmanın dışında bırakarak, birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzu, bu konuyu siyasi malzeme yapmayacağımızı, vatan ve millet konusunda birlikte hareket edeceğimizi ilan ettik. Bu önemli bir birlikteliktir."

İP İl Başkanı Mustafa Güleç de, DTP'nin çağırılmamasının doğru bir karar olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Çünkü DTP bu konuda taraf olduğunu, terörün arkasındaki gücün siyasi kanadı olduğunu söylüyor. DTP'yi davet etmenin bir anlamı olmadığını düşünüyoruz. Davet edilmemesi isabetlidir."

Terörün yıllardır sürdüğünü ifade eden Güleç, "Bunun arkasındaki güç tek başına bir PKK meselesi değildir. ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi'nde PKK bir maşadır. ABD silah ve mühimmat vermekte ve Mehmetçiklerimizi katlettirmektedir. Bunun çözümü ABD'yi iç işlerimize karıştırtmamaktır" dedi.

DSP İl Başkanı Özkan Fidan ise, Aktütün faciasının terör olayları konusunda bir milat olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Çünkü bugüne dek hiç tartışılmayan ve öne sürülemeyen bazı konular tartışılmaya açılmış, masaya yatırılmıştır. Bundan böyle Türkiye'nin teröre karşı tavrı çok değişik olacaktır."

HYP İl Başkanı Murat Yatağanbaba, Türk Milleti'nin tek yumruk halinde olması gerektiğini belirterek, "Türk, Kürt ve diğer etnik kökenliler ayrı ayrı durmamalı. Birliktelikle oluşacak yumruk Türk Milleti'ni ifade eder. Siyasi parti il başkanları olarak nasıl bir yumruk haline geldiysek, milletimiz de bu şekilde yumruk haline gelmelidir. Terörün çaresi budur" ifadelerini kullandı.

SP İl Başkanı Raşit Karakılıç ise, Türk Milleti'nin birlik ve beraberliği için siyasi parti il başkanları olarak dayanışma içerisinde olduklarını belirterek, "Halkımız da bunu istemektedir. Ülkemizi kimse bölemeyecektir" dedi.

Siyasi parti il başkanları daha sonra Denizli Valisi Yavuz Erkmen'i makamında ziyaret etti. İl Başkanları ile bir süre görüşen Vali Yavuz Erkmen, siyasi partilerin görüşlerinin farklı olmasının demokrasinin bir gereği, ancak vatan ve millet konusunda sağlanan birlikteliğin çok önemli olduğunu söyledi. Terörün hepimizin lanetlemesi gereken bir olay olduğunu anlatan Erkmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türk Milleti de bu olaylar karşısında bu hassasiyetini ortaya koymuştur. Bizim millet olarak en büyük özelliğimiz, hem üzüntü de hem sevinç de birlik olmamızdır. Bunu toplum halinde gösterebilmemiz en güzel özelliğimizdir. Ülke bütünlüğünün herhangi bir sıkışıklık ve tehlike anında Türkiye tarih boyunca hep tek yumruk olmuştur. Bundan sonra da tek yumruk olacaktır."

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 15:57:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?