2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

PAÜ Diş Binası hizmete girdi

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Diş Binası hizmete girdi. 

PAÜ Kınıklı Kampusu’nda hizmete giren Mediko Sosyal Merkezi'nde sosyal güvencesi olanların yanısıra, mediko kartı olan veya herhangi bir sosyal güvencesi olmayanlar ile bütün öğrencilerin sağlık hizmeti alabildiği belirtildi. 

Üniversite personeli ve birinci derece yakınlarının da medikodan yararlanabildiğini belirten Diş Binası Başhekimi Hakan Tuğrul, dişlerdeki çürükler ve diş eti problemlerinin vücudun genel sağlığı ile ilgili olduğunu söyledi. Çoğu zaman ağız dokularının bireyin genel sağlık durumunun hassas göstergesi olduğunu belirten Tuğrul, "Özellikle kan hastalıkları, hormonal hastalıklar, mide bağırsak hastalıkları ve beslenme bozukluklarında ağız diş sağlığının önemi büyüktür. Toplumumuzda çürük ve diş eti hastalığı çok yaygın olarak görülmektedir. Ülkemizde yapılan araştırmalar sonucu, öğrenci başına 4-5 çürük düştüğü, yüzde 90 öğrencinin tedaviye ihtiyaç duyduğu buna karşılık yüzde 1-2' sinin tedavi gördüğü saptanmıştır. Okul çağında görülen diş çürüklerine diğer yaş gruplarında diş eti hastalıkları ve protez ihtiyaçları eklendiğinde sorunun boyutları oldukça büyümektedir" dedi. 

Tuğrul, kurulan PAÜ Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi'nde diş dolgusu tedavisi, diş çekimi minör cerrahi, diş eti hastalıkları ve koruyucu hekimlik uygulamaları hizmeti verildiğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 15:28:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?