2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

PAÜ hastanesi yıl sonuna yetişecek

PAÜ HASTANESİ YIL SONUNA YETİŞECEK

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi'nin yapımına bağışların da katkısıyla devam edilirken, hastanenin yıl sonuna yetişeceği bildirildi.

PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Fahir Demirkan basın toplantısı düzenleyerek hastaneyle ilgili son durumu değerlendirdi.

Hastane inşaatının yüzde 90'lık kısmının bittiğini belirten Demirkan, "700 yataklı bu hastanemiz inşallah yıl sonuna kadar yetişecek. Artık kanser hastalarımız tedavi görmek için İzmir'e gitmek zorunda kalamaycak. Herkes için çok güzel bir hastane inşa ediyoruz" dedi.

Şimdiye kadar bağış yapan herkese çok teşekkür ettiğini belirten Demirkan, " Hayırseverlerimiz bize çok büyük katkı sundular. Şimdiye kadar yaklaşık 7 Milyon TL bağış yapıldı. Bizim hedefimiz 8 Milyon TL idi. İnşallah bu rakamı da en kısa zamanda yakalayacağız" şeklinde konuştu.

Bu hastanenin sadece Denizli'ye değil Ege Bölgesi'nin de sağlık ihtiyacına cevap verebilecek şekilde yapıldığını ifade eden Başhekim Prof. Dr. Fahri Demirkan, "Hastanemiz yaklaşık 70 milyon TL'ye malolacak. Ameliyathaneler önümüzdeki yıllarda yapılacak. Diğer ünite ve bölümler bu yıl tamamlanarak yıl sonunda hizmet vermeye başlayacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2010 Cuma 12:56:04
Güncelleme :27 Ağustos 2010 Cuma 16:54:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?