7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

PAÜ Hastanesi'nde gelişmeler

Denizli’de Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri’nde sağlık alanındaki gelişmeler sayesinde neştersiz ameliyatlar yapılmaya başlandı. Akciğerinde tümör olduğu saptanan hasta göğsü açılmadan lazerle tedavi edilirken, başka bir hastaya ise nefes borusunun daralması nedeniyle ağızdan müdahaleyle stent takıldı.

Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri’nde ilk defa iki hastada uygulanan yöntem hakkında bilgi veren Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Yuncu, sağlık alanındaki gelişmelere ayak uyduran ve teknolojisini sürekli yenileyen Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri’nde neştersiz ameliyatlara başlandığını söyledi.

Doç. Dr. Gökhan Yuncu, hastaneye nefes darlığı şikayetiyle müracaat eden Mehmet Özcan isimli hastanın akciğerinde iyi huylu tümör tespit ettiklerini söyleyerek, "Hastamızın akciğerinde ortaya çıkan tümör, nefes borusuna baskı yaptığı için nefes almasını zorlaştırıyor ve akciğerin fonksiyonlarını yerine getirmesini engelliyordu. Hastada kalp yetmezliği ve kronik bronşit gibi hastalıklar bulunduğu için göğsünün açılıp ameliyat yapılması çok riskliydi. Biz de bronkoskopi yöntemi yani ağızdan girerek lazerle tümörü eritip, dışarı çıkardık. Hastamız geçirdiği ameliyat sonrası nefes darlığı şikayetinden tamamen kurtuldu" dedi.

Nefes borusunda daralma bulunan Hatice Sayın (65) isimli hastaya da ağızdan müdahaleyle stent takıldığını söyleyen Yuncu, "Hastamızı genel anestezi altında operasyona aldık. Nefes borusunun sertliğini yitirerek daralması sonucu hasta nefes almakta zorlanıyordu. Genellikle damarlarda kullanılan stentler nefes borusu için de kullanılıyor. Aynı şekilde hastamızın göğsünü açmadan ağızdan endoskopi yöntemini kullanarak nefes borusuna stent yerleştirdik. Hastamız stentle nefes darlığı şikayetinden kurtuldu. Hastanemizde göğüs cerrahisi bölümünde akciğer kanseri başta olmak üzere kapalı ameliyatlar dahil, modern ameliyatların çoğunu yapıyoruz. Denizlili vatandaşlarımızın tedavi için başka illere gitmesine gerek kalmadı. Ameliyatları gelişmiş ülkelerin standartlarına uygun olarak başarılı bir şekilde gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2007 Cuma 09:52:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?