6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

PAÜ Hastanesi'ne kalite belgesi

PAÜ HASTANESİ'NE KALİTE BELGESİ

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi, idari ve tıbbi birimlerden yaklaşık 170 kişinin aktif olarak çalıştığı, 14 komite ve birim temsilcilerinin çalışmaları sonucu ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belge Denetiminde başarılı bulundu.

Çalışmalarda kurum işleyişinin tanımlanmasının ardından ilgili standartlara ilişkin uygulama faaliyetleri ile kalite ve akreditasyon çalışmalarına hız verildi. Kurumun sürekli izlenebilir ve gelişmeye açık bir kurum olma hedefine ulaştığını tespit etmek amacıyla öncelikli olarak iç denetim gerçekleştirildikten sonra Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi (PAÜ-SARUM) bünyesinde oluşturulan Kalite Yönetim Sistemi'ni geçerli kılmak üzere ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belge Denetimi başladı.Hastanenin tüm birimlerinde 5 gün devam eden denetimler sonucunda çalışmalar başarılı bulundu.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Fazıl Necdet Ardıç bunun kalite çalışmalarında çok önemli bir adımı olduğunu belirterek, iyileşme yolundaki çabaların giderek artan bir ivmeyle yeni hastanede de devam edeceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2011 Pazartesi 17:22:05
Güncelleme :17 Ocak 2011 Pazartesi 18:02:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?