3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

PAÜ Özel Olimpiyat Oyunları başladı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ve Türkiye Özel Sporcular Derneği işbirliğiyle 'Üniversite Özel Olimpiyat Oyunları' serisinin üçüncüsü Denizli'de başladı.

Pamukkale Üniversitesi Özel Olimpiyat Oyunları sporcuları Candoğan Parkı'ndan Belediye önüne kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Tören alanında yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından sporcular PAÜ yerleşkesine giderek yemek yediler ve eğlendiler.

Teknik toplantı, sağlıklı sporcu taraması ve gruplamaların ardından PAÜ Rektör Vekili Prof.Dr. Halil Kumsar'ı ziyaret eden organizasyon heyeti burada bir protokol imzaladı. Sporcular ve teknik ekip protokolün de yer aldığı PAÜ Stadyumunda Özel Olimpiyat Oyunları açılış töreni gerçekleştirildi.

Özel Olimpiyatlar Türkiye Organizasyonu, 2009 yılı içinde üniversitelerin Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO) bölümleriyle gerçekleştirilen bölgesel oyunlarla, daha çok zihinsel engelli bireye ulaşmayı ve spora teşvik etmeyi amaçlıyor. 'Pamukkale Üniversitesi Özel Olimpiyat Oyunları' kapsamında futbol, basketbol, yüzme, atletizm ve voleybol olmak üzere 5 branşta zihinsel engelli gençlerimiz mücadele edecekler. Ege bölgesindeki farklı illerin Özel Eğitim okullarının katılımıyla gerçekleşecek olan müsabakalara 500 zihinsel engelli katılıyor.

Türkiye Özel Sporcular Derneği, 'Pamukkale Üniversitesi Özel Olimpiyat Oyunları'nın ardından 6-7 Haziran 2009 tarihlerinde Samsun 19 Mayıs Üniversitesi işbirliğiyle bir bölgede daha bölgesel oyunlarını gerçekleştirecek.
Bölge oyunlarında dereceye giren sporcular 2009 yılı sonlarında gerçekleştirilecek Özel Olimpiyatlar Ulusal Oyunları'nda mücadele edecekler.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 16:09:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?