2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

PAÜ üniversitelerle protokol imzalıyor

Pamukkale Üniversitesi Kanada Memorial Üniversitesi ve Ontario Üniversitesi Teknoloji Enstitüsü ile protokol imzalanması kararı alındı.

Bugüne kadar biri üçlü anlaşma olmak üzere toplam 5 üniversite ile uluslararası protokol imzalayan ve uluslararası işbirliğine giden Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), yeni anlaşmalara imza atmaya hazırlanıyor. PAÜ bu çerçevede Kanadalı bilim insanlarını ağırladı. Ontario Üniversitesi Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Ron Bordessa, Memorial Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Wade Bowers’ın da aralarında bulunduğu 15 öğretim üyesinin yer aldığı Kanada Delegasyonu, İstanbul’da küresel ısınma ile ilgili düzenlenen bilimsel toplantıya katıldıktan sonra Denizli’ye geldi.

Pamukkale Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Halil Kumsar , Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri ve konuk bilim insanları rektörlük toplantı salonunda bir araya geldi. Kanada Delegasyonu üyelerine Denizli’yi, Pamukkale Üniversitesi’ni anlatan tanıtım filmleri gösterildi.

Konuk Rektör Prof. Bordessa ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bowers, PAÜ ile işbirliğine girmekten mutluluk duyduklarını belirtti. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan toplantıda, öğrenci-öğretim üyesi değişimi ve araştırma projeleri konularında işbirliği öngören taslak protokol metni üzerinde konuşuldu. Konuk rektör ve rektör yardımcıları, taslak protokolü kendi üniversitelerinde görüşeceklerini, senatolarının onaylaması halinde protokolün imzalanacağını belirtti.

EKİM AYINDA İMZALANACAK

PAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Halil Kumsar, 15 kişilik konuk heyetin PAÜ’yü ziyaret ettiğini belirterek, “Üniversitemiz öğretim üyelerinin mevcut ikili iş birlikleri çerçevesinde her iki üniversite ile Pamukkale Üniversitesi’nin sözleşme imzalaması söz konusu. Bu protokol kapsamında üniversitemizin diğer fakültelerindeki bölümlerin yine Kanada’daki üniversitelerle karşılıklı iş birliği yapacak” dedi.

Kumsar, hem araştırma, hem akademik personel değişimi ile öğrenci değişimlerinin yapılmasını kapsayan protokolün Ekim ayında imzalanacağını ifade etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2009 Cuma 14:47:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?