2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

PAÜ ve DESAV sanata doyuracak

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ile Denizli Turizm Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (DESAV) tarafından 2008-2009 sezonu için bir dizi sanatsal etkinlik düzenlenecek.


PAÜ Rektörü Prof.Dr.Fazıl Necdet Ardıç ve DESAV Başkanı Ziya Tıkıroğlu, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyerek müzik alanında 2008-2009 akademik yılı için hazırlanan konser programı hakkında bilgi verdi. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, PAÜ'nün eğitim öğretim ve bilimsel araştırma faaliyetleri ile adından sıkça söz ettiren bir üniversite olduğunu belirterek, "Üniversite yaşamını, sadece eğitim öğretim ve araştırma faaliyetleri olarak değil, aynı zamanda, kültürel ve sosyal faaliyetlerin iç içe geçtiği sıcak bir aile ortamı olarak düşünüyoruz. Yeni akademik yılda DESAV ile birlikte hazırlanan konser programı ile dünyanın ve ülkemizin önde gelen sanatçılarını ve topluluklarını üniversitemize getirerek öğrencilerimiz ve sanatseverlerle buluşturacağız" dedi. DESAV Başkanı Ziya Tıkıroğlu, DESAV'ın 8 yıl önce kurulduğunu ve geçen zaman içerisinde sanat ve kültür alanında büyük gelişmeler sağladığını belirterek, "Sanat, gerekli, yararlı, pahalı ve zor. İnsanların ilgisini gerçek sanata çekebilmek de zor. İnsanların ihtiyacı olan gerçek sanatı getirmeyi hedefliyoruz. Amacımız 30 bine yakın üniversite öğrencisini Denizli halkı ile bir araya getirmek" dedi.


PAÜ ve DESAV'ın birlikte organize ettiği konserlerde, akademik yıl sonuna kadar, Burçin Büke, ünlü kemancılar Alexander Markov ve Albert Markov, İnce Saz, Cumhurbaşkanlığı Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Opera Balesi sanatçıları ve soprano Aytül Büyüksaraç, Altuğ Dilmaç, Cihat Aşkın Keman Resitali ve İdil Biret sahne alacak.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 12:39:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?