2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

PAÜ'de 4 yılda neler oldu?

PROF.DR.ARDIÇ 4 YILI DEĞERLENDİRDİ

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof.Dr. Fazıl Necdet Ardıç, 4 yılda yatırım ve büyüme konusunda büyük ilerleme kaydettiklerinin söyledi.

PAÜ Rektörü Prof.Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Pamukkale Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenledi.

Avrupa Üniversiteler Birliği tarafından gelen ve üniversitede incelemelerde bulunan bir heyet tarafından hazırlanan Pamukkale Üniversitesi Değerlendirme Raporu hakkında bilgi veren Prof.Dr. Fazıl Necdet Ardıç, son yıllarda yatırım ve üniversitenin gelişmesi konusunda büyük bir gelişme kaydettiklerini, bunun da raporda yer aldığını söyledi.

Görevde olduğu yaklaşık 4 yıl boyunca özellikle uluslararası ilişkiler konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Prof.Dr. Ardıç, 32 bin öğrenci sayısına ulaştıklarını söyledi. Hazırlanan raporun bir dış değerlendirme süreci olduğunu belirten Prof.Dr. Ardıç, "Yurt dışından gelen heyet, benimle, öğretim üyeleriyle, öğrenciler ve üniversite çalışanlarıyla görüştüler. Rapor çok gerçekçi ve yeni bir yol haritası hazırlamamız açısından faydalı oldu" dedi.

Türkiye'deki üniversitelerin uluslararası alanda en büyük eksikliğinin yabancı öğretim üyelerinin gelip çalışamaması olduğunu belirten Ardıç, "Türkiye'deki üniversitelerin en başarılı 500 üniversite arasına girememesinin en büyük etkenlerinden biri de bu. Mevcut parametrelerle üniversitelerimizin ilk 500 içine girmesi neredeyse imkansız" dedi.

Bu yıl sonunda yapılacak olan rektör seçimlerinde yeniden aday olacağını ifade eden PAÜ Rektörü Prof.Dr.Fazıl Necdet Ardıç, "Aday olmamak 4 yılda yaptıklarımızı inkar etmek demektir. Yeniden göreve gelip gelmememle ilgili kararı önce öğretim üyeleri verecek. Bu konuda sistem belli. Seçim sistemi doğru değil. Ayrılıklar oluyor ve ben bu tür seçimlerde yaşanan ayrılıklar ve kırgınlıkların doğru olmadığına inanıyorum" diye konuştu.

PAÜ Rektörü Prof.Dr.Fazıl Necdet Ardıç, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin kapasitesinin arttırılması için fiziki çalışmaların sürdüğünü, 330 olan yatak kapasitesini 550'ye çıkaracaklarını söyledi. Ardıç, ayrıca İletişim Fakültesi kurulması ve Fen ve Edebiyat fakültelerinin ayrılması konusunda çalışmalar yaptıklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2010 Çarşamba 12:06:01
Güncelleme :17 Şubat 2010 Çarşamba 13:25:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MEHMET ÖZER KURU IP: 78.176.178.xxx Tarih : 19.02.2010 13:32:22

sayın rektör i.i.b.f de saltanat süren ve keyfi uygulamalarda bulunan birçok öğrencinin hayatını karartan prof. düzeyindeki öğretim üyeleri hakkında da bir tedbir almalı ve öğrencinin yıllarca süren emeğini hiçe sayan ve tekders yüzünden yıllarca süründürülen öğrencilere yaklaşımı konusunda öğretim üyelerini uyarmasını o üniversitenin babasının çiftliği olmadığını hatırlatması gereğini vurgulamak isterim. i.i.b.f öğretim üyesi prof. c.k. mağduru bir öğrenci olarak bu mağdurlara yenilerinin eklenmemesi dileklerimle sayın rektörümüzü kutlarım.