2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

PAÜ'de akademik yıl başladı

PAÜ 2010-2011 AKADEMİK YILI TÖRENLE BAŞLADI

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) 2010-2011 Akademik Yılı düzenlenen törenle açılırken, PAÜ Rektörü Fazıl Necdet Ardıç Ocak ayında yapılacak rektörlük seçimlerinde destek istedi.

PAÜ Akademik Yılı'nın açılışı Kınıklı Yerleşkesi'ndeki Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapıldı. Vali Yavuz Erkmen, 11.Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Özsoy, Denizli Belediye Başkan Vekili Osman Zolan, akademisyenler, öğrenciler ve davetlilerin katıldığı açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan PAÜ Rektörü Fazıl Necdet Ardıç, Ocak ayında yapılacak rektörlük seçiminde yeniden aday olduğunu belirterek, destek istedi. 2007 yılında üstlendiği rektörlük görevi sırasında üniversitede çok önemli değişikliklerin olduğunu belirten Prof.Dr.Ardıç, "PAÜ, tarihinde ilk kez bizim dönemimizde kendi kadrolarından gelen ve yetişen ekiple yönetildi. Bilimi, ahlakı, üniversite özgürlüğünü ve ülkemizin kalkınmasını her şeyin üstünde tuttuk. Yatırım projelerinin dışında 59 proje geliştirdik. İdari ve akademik personelimiz arttı. Bütçemiz yüzde 82, öz gelirlerimiz yüzde 114, döner sermaye gelirlerimiz yüzde 60 büyüdü. Üniversite ilk kez bizim dönemimizde Denizli halkı ile kucaklaştı. Hastane alanlarımız 61 bin metrekare, eğitim alanlarımız ise 90 bin metrekare büyüdü. Öğrenci sayımız 22 binden 33 bine yükseldi. İlk defa Avrupa Üniversiteler Birliği'nin dış değerlendirme sürecine girdik. Dünya Üniversiteler Birliği'ne üye olarak kabul edildik. Üniversite Özgürlükleri Bildirgesini imzaladık. Dünyanın bir çok ülkesinden 13 üniversite ile işbirliği antlaşması imzaladık. Araştırma fonu bütçesini 1 milyon 600 bin TL'den 3 milyon 600 bin TL'ye çıkardık. TÜBİTAK projeleri sayısı 31'den 71'e yükseldi. AR-GE performansında 2009 yılında Türkiye üçüncüsü olduk" dedi. Rektör Fazıl Necdet Ardıç 4 yıl boyunca ekibiyle birlikte zor bir dönem yaşadıklarını, toplumsal gerginliklerin, ekonomik krizin, üniversitelere baskının gündemde olduğu süreçte hiçbir baskıya boyun eğmediklerini, üniversitede de her zaman huzurun hakim olduğunu söyledi. Ocak ayında üniversitenin yeni rektörünü seçeceğini kaydeden Rektür Ardıç, "YÖK'ün veya Cumhurbaşkanının tercihi rektörün kim olacağını belirleyebilir ama sizlerin özgür iradesi üniversitenin geleceğini belirleyecektir" diye konuştu.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen ise, PAÜ'nün Türkiye'nin en huzurlu üniversitesi olduğunu belirterek, ülkenin önemli üniversiteleri arasına girmesine katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Doğuş Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Sıtkı İyilikçi, Bilim ve Sanat konulu ilk dersi verdi.

PAÜ 2010-2011 AKADEMİK YILI TÖRENLE BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2010 Salı 16:06:01
Güncelleme :26 Ekim 2010 Salı 18:05:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?