2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

PAÜ'de Bilim Haftası

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Bilim Haftası düzenlenen açılış töreniyle başladı.

Denizli Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, rektör yardımcıları, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı açılış töreninde konuşan PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, PAÜ'de gerçekleştirilen çalışmaları ve hedefleri anlatarak, bilim haftasının önemini anlattı.

Üniversitenin geleceği ile ilgili birçok görüşü değerlendirip tartıştıklarını ve çeşitli sonuçlara vardıklarını belirten Ardıç, "Vardığımız sonuçlar yazdığımız stratejik planda kendini somutlaştırdı. Ülkesinin kalkınmasına odaklanmış, uluslararası bir araştırma üniversitesi. Stratejik planın ruhunu oluşturan bu amacı gerçekleştirebilmek için, bazı ön şartlar var. Bunların ülkemizi tanımamız için mutlaka yerel ve ulusal kamu politikalarını takip edip bunlarla ilgili projeler geliştirmemiz, araştırmacılarımızı bürokrasi ve sivil toplum kuruluşları ile beraber çalışmaları için teşvik etmemiz gerekmektedir" dedi.

PAÜ'nün, valilik, belediye, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT), Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Enerji Bakanlığı, Emniyet Müdürlüğü, AB Genel Sekreterliği ile ortak proje çalışmaları olduğunu belirten Ardıç, "Bu çalışmaların daha da arttırılması için Toplumsal Araştırmalar Merkezi ve Stratejik Araştırma Geliştirme ve Koordinasyon Merkezi faaliyete geçti" dedi. Araştırma altyapısına özel önem verdiklerini ifade eden PAÜ Rektörü Prof.Dr:Fazıl Necdet Ardıç'ın konuşmasından sonra Sağlık, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Mühendislik Bilimleri'innde en üretken bölüm ödülleri verildi. Törende ayrıca dereceye giren bölüm ve anabilim dallarının başkanları başarı belgelerini aldı.

PAÜ Bilim Haftası 24 Ekim 2008 tarihine kadar sürecek.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 17:14:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?